Casa ta te imbolnaveste?

Casa ta te imbolnaveste?

Iata cateva din pericolele care se ascund in colturile casei tale…

Cel mai adesea, avem impresia ca atunci cand intram pe usa casei noastre intram intr-o oaza de pace. Cu toate acestea, pericolele se ascund in fiecare colt al casei. Cercetarile arata ca locuinta noastra nu este atat de sanatoasa cum pare, fie ca este vorba despre frigider, fie ca este vorba despre praful care se depune pe mobila sau pe plantele de interior.

Lenjeria ta de pat iti influenteaza sistemul imunitar

O lenjerie de pat mai veche iti poate afecta starea de sanatate, nu doar somnul. Lenjeria de pat poate avea un impact considerabil asupra sistemului tau imunitar deoarece dormind mai putin corpul nostru produce mai putine citokine, agenti esentiali sistemului imunitar.

Praful din casa poate provoca astm

Praful care se afla in locuintele noastre este compus in principal dintr-un amestec de par uman, bucati de piele, insecte microscopice moarte, mizerie, resturi alimentare si fibre organice care provin de la haine si de la lenjeria de pat. Toate aceste lucruri sunt venerate de acarieni. Acarienii sunt principalii responsabili de aparitia alergenilor aeroportati in lume, o veste rea pentru astmatici. Pentru a evita aceste probleme aspira in mod regulat si sterge cat mai des praful.

Gazul

Pe langa riscul de explozie, proasta functionare a unui aparat pe gaz te poate imbolnavi. Daca nu functioneaza in mod corect, casa ta poate fi expusa la monoxid de carbon, la azot si la dioxid de sulf. Simptomele care ar trebui sa te alerteze sunt dureri de cap, greturi si oboseala.

Plasticul nu este prietenul tau

Recipientele din plastic folosite pentru a pastra alimentele ni se par inofensive insa pot contine bisfenol A, un produs chimic periculos care poate fi filtrat in alimente daca sunt stocate in acest tip de recipient atunci cand sunt inca calde.

 

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns