Astenia de primavara

Astenia de primavara

Odata cu venirea primaverii, pe langa faptul ca ne bucuram de vremea ce incepe sa se incalzeasca, pomii infloriti si fructele si legumele de sezon, corpul nostru incearca sa se adapteze la noul mediu si de multe ori ne da de furca. Acest lucru se numeste astenie de primavara. Acest lucru se intampla din cauza schimbarilor de temperature si luminii in exces care ne fac organismul sa fie slabit si epuizat din cauza carentelor de vitamine si minerale acumulate in sezonul rece.

Simptomele asteniei de primavara sunt:

– lipsa de energie

– putere de concentrare redusa

– dureri de cap

– stare continua de oboseala si somnolenta

– lipsa tonusului si scaderea formei fizice

– nevoia de a plange

– insomnie

Medicii ne recomanda urmatorele metode ce ne pot ajuta sa scapam de astenia de primavara:

  1. Miscarea

Persoanele care sunt stresate, sufera de oboseala in exces si isi petrec foarte mult timp la birou trebuie sa faca sport, cel putin de trei ori pe saptamana. In acest fel se va activa serotonina (o substanta corelata cu starea sufleteasca) care te va ajuta sa depasesti aceste momente. De asemenea, iti tonifici organismul te poti odini corespunzator

  1. Alimentatie corecta

In aceasta perioada este primordial sa te hranesti cu cat mai multe vitamine, proteine si minerale, pentru a recupera carenta acestora din sezonul rece. Este bine sa mananci cat mai multe verdeturi care incep sa apara primavera si se recomanda o cura de urzici datorita complexului de saruri de fier, vitamina C si vitamina A. Acestea cresc rezistenta la infectii si imbunatatesc simtul vazului. Alte preparate benefice in astenia de primavara sunt mierea si produsele apicole. Aceste alimente sunt benefice organismului tot timpul anului insa in aceasta perioada este important sa le consumi pentru a atenua efectele asteniei. Se recomanda sa evitati dulciurile, zaharul si cafeaua pentru a avea un organism purificat si sanatos.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns