4 Idei de amenajare a unei garsoniere sau a unui apartament mic

4 Idei de amenajare a unei garsoniere sau a unui apartament mic

Amenajarea unei locuinţe de mici dimensiuni poate fi de multe ori dificilă din cauza spaţiului restrâns. Însă există soluţii ce pot fi utilizate pentru a suplimenta spaţiile de depozitare, oferind în acest fel o modalitate de a organiza apartamentul simplu şi rapid.

Una dintre cele mai accesibile opţiuni pe care orice persoană le poate aplica într-o garsoniera sau un apartament mic este mobilarea cu dulapuri de diferite dimensiuni, acestea putând fi încadrate cu uşurinţă în orice tip de decor. Amenajarea unei astfel de locuinţe va avea nevoie de o atenţie mai considerabilă faţă de una cu o mărime mai mare, suprafaţa acesteia trebuind utilizată şi organizată eficient pentru a nu aglomera inutil spaţiul.

Care sunt paşii ce trebuie urmaţi într-o amenajare?

Pentru a organiza uşor o locuinţă de mici dimensiuni va fi necesar să fie urmaţi câţiva paşi pentru a putea beneficia de confortul mult dorit, dar şi de timpul de relaxare după job sau facultate, aceştia fiind următorii 4:

1.      Stabilirea unui buget

Pentru a începe amenajarea locuinţei, va fi necesară alcătuirea unei liste cu necesităţi, dar şi să fie alocat un buget, acestea fiind esenţiale pentru a cunoaşte toate schimbările şi costurile ce vor fi implicate. De la necesarul de vopsea lavabilă, până la piesele de mobilier dorite, numărul de elemente ce vor fi incluse în listă poate varia în funcţie de dimensiunea camerelor, dar şi de buget.

2.      Selectarea mobilierului

Există multe modele din care se pot selecta dulapuri ieftine pentru a nu depăşi suma propusă pentru renovare. În acest fel se vor putea încadra în buget şi alte elemente pentru a spori estetic întreaga locuinţa.

Pe lângă clasicele paturi şi saltele (cele mai des schimbate elemente atunci când sunt realizate renovările), va fi esenţială achiziţionarea de dulapuri de dormitor, acestea fiind o soluţie excelentă pentru depozitarea hainelor, dar şi a altor elemente textile precum pilotele, pernele şi aşa mai departe.

Conform mobilier-mirjan24.ro numărul dulapurilor trebuie decis în funcţie de dimensiunea casei, a bugetului, dar şi a necesitaţilor. Cu toate acestea, aglomerarea nu este o soluţie datorită faptului că poate restrânge foarte mult libertatea de mişcare, dar şi senzaţia de spaţiu.

3.      Alegerea culorii pereţilor

Mai ales în locuinţele mici sau în garsoniere, culoarea albă este cea mai recomandată pentru a beneficia de iluzia unui spaţiu mai mare. Se poate opta şi pentru o altă culoare, însă specialiştii în design interior sugerează faptul că o culoare deschisă va avea mai multe avantaje din punct de vedere spaţial şi al aspectului decât o culoare închisă.

4.      Corpuri de iluminat

Lumina joacă un rol important în amenajarea casei, ea putând oferi o nouă dimensiune, dar şi personalitate camerei, acest lucru putând fi realizat prin includerea unor veioze sau lampadare într-un colţ al încăperii sau alte puncte strategice.

Mobilarea unui apartament mic poate fi realizată uşor cu o planificare atentă, putând folosi dulapuri şi mobilier de mici dimensiuni, dar şi culori deschise pentru a beneficia de iluzia unui spaţiu mai mare. Astfel utilizând aceste elemente, orice locuinţă va putea beneficia de un stil modern, aerisit şi confortabil în fiecare zi.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns