Alexandru Rafila este de parere ca in 10 zile se va atinge colapsul sistemului de sanatate

Alexandru Rafila este de parere ca in 10 zile se va atinge colapsul sistemului de sanatate

Alexandru Rafila este de parere ca Romania va ajunge in 10 zile sa se confrunte cu situatia Lombardiei , regiunea din Italia care a fost afectata cel mai grav de coronavirus. Se estimeaza ca vom ajunge la 7000 de cazuri pe zi. Acceseaza https://ghimpele.ro/sanatate/ pentru a descoperi mai multe stiri din sanatate.

    Iata ce a mai mentionat medicul Alexandru Rafila

„Probabil că dumnealor văd ca singură posibilitate de a stopa această creștere a cazurilor internate în Terapie Intensivă ca o oprire a activităților. Ea are eficiență și lucrul ăsta s-a văzut foarte bine în primăvară.” a spus acesta. In plus medicul Alexandru Rafila a mai citat si cazurile altor tari precum Spania, Italia sau Franta care au reusit totusi sa controleze evolutia destul de ingrijoratoarea a numarului de cazuri tot prin masuri de inchidere si de izolarea oamenilor.

In momentul in care a fost intrebat cand estimeaza ca sectiile care ingrijesc pacientii cu forme grave de Covid-19 va fi complet depasita, Rafila a spus ca in maxim 10 zile vom avea parte de foarte multe cazuri, se vom afla in aceeasi situatie ca cea din zona Lombardiei.

Alexandru Rafila a dat ca exemplu modelul suedez unde regulile s-au respectat de cetateni fara ca acestea sa fie impuse neaparat de cineva.  In prima faza coronavirusul a facut ravagii printre cei mai vulnerabili dintre cetateni, mai ales printre cei varstnici dupa care aceasta tara a ajuns sa aiba printre cele mai putine cazuri din tarile europene.

Specialistul  a detaliat modul in care aceste masuri functioneaza „Cu cât numărul de cazuri e mai mare, cu atât efectul unei măsuri de sănătate publică e mai mic și durează mai mult. Trebuie să impui o măsură de sănătate publică pe care să o aplici timp mai îndelungat pentru că numărul de cazuri care se înregistrează la un moment dat este foarte, foarte mare.”

Totodata Rafila a mai mentionat ca  decizia intarziata de a lua masuri nu va face decat sa le inaspreasca „Cu cât luăm măsurile mai târziu cu atât ele vor fi mai dure și vor dura mai mult. (…) Un lockdown total este o măsură foarte împovărătoare din punct de vedere economic și social pentru că noi trebuie să și trăim, nu putem doar să stăm în case”.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *