Razboiul din Ucraina: Regatul Unit va fi alaturi de Kiev atat cat este nevoie

Razboiul din Ucraina: Regatul Unit va fi alaturi de Kiev atat cat este nevoie

Ucraina isi sarbatoreste independenta miercuri, la sase luni de la invazia rusa. Cu aceasta ocazie, resedinta primului ministru britanic de pe strada 10 Downing, a fost decorata cu floarea soarelui si hortensii de culoare albastra.

Regatul Unit va fi alaturi de Kiev atat cat este nevoie

Biden a anuntat recent un nou ajutor militar acordat Ucrainei de aproape trei miliarde de dolari. Intr-un text postat online cu ocazia sarbatoririi zilei independentei Ucrainei, presedintele Statelor Unite ale Americii anunta o noua transa de ajutoare de aproximativ 2,98 de miliarde de dolari. Arme si de echipamente care vor fi oferite Ucrainei in cadrul initiative de a intari securitatea tarii. Un lucru care ii va permite Ucrainei sa achizitioneze sisteme de aparare aeriana, sisteme de artilerie si de munitie si sisteme antidrone pentru ca Ucraina sa continue sa se apere pe termen lung.

Acest ajutor este cel mai important acordat Kievului de catre Washington in ultimele sase luni si provine dintr-un fond al Pentagonului care poate fi utilizat pentru operatiuni immediate sau pentru achizitia de armamente.

Teama autoritatilor si cetatenilor cu privire la o catastrofa nucleara in Ucraina este din ce in ce mai mare in timp ce centrala din Zaporijia, cea mai importanta din Europa de altfel, a devenit, incepand cu data de 5 august, teatrul unor infruntari zilnice. Moscova si Kiev isi plaseaza reciproc responsabilitatea tragerilor care au provocat pe data de 9 august scurgeri radioactive. Imaginile difuzate de mass media din Rusia arata impactul proiectilelor asura perimetrului centralei nucleare.

Mai multe tari si-au exprimat ingrijorarea cu privire la o catastrofa nucleara in zona. Saptamana dupa saptamana, evolutia teritoriilor controlate de Rusia in Ucraina incepand cu data de 24 februarie, de cand a izbucnit razboiul este din ce in ce mai mare dar si teritoriile recastigate de Ucraina sunt destul de multe…

Sursa: https://www.lemonde.fr/international/live/2022/08/24/guerre-en-ukraine-le-royaume-uni-sera-aux-cotes-de-kiev-aussi-longtemps-qu-il-le-faudra-martele-boris-johnson_6138831_3210.html

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns