Acord Israel-Hamas: 39 de palestinieni au fost eliberati vineri din inchisorile israeliene

Acord Israel-Hamas: 39 de palestinieni au fost eliberati vineri din inchisorile israeliene

Autobuzele au parasit inchisoarea israeliana Ofer, din Cisiordania ocupata, unde prizonierii fusesera transferati in vederea eliberarii lor.

Treizeci si noua de prizonieri palestinieni, printre care femei si copii, au fost eliberati vineri din inchisoare de catre autoritatile israeliene in schimbul unor ostatici israelieni eliberati de Hamas, a anuntat Clubul Prizonierilor, un ONG care apara prizonierii palestinieni.

Jurnalistii AFP au vazut autobuze plecand din inchisoarea israeliana de la Ofer, in Cisiordania ocupata, unde prizonierii au fost transferati in vederea eliberarii lor. Douazeci si opt dintre ei au fost dusi in Cisiordania, in timp ce alti unsprezece au fost dusi in Ierusalimul de Est ocupat, a precizat ONG-ul.

Din acest grup faceau parte 15 minori si 24 de femei, potrivit listei publicate de Comisia pentru prizonieri a Autoritatii Palestiniene.

Detinuti luati din „trei inchisori

Autoritatile penitenciare israeliene au confirmat eliberarea a 39 de palestinieni din „trei inchisori”, dintre care doua in Cisiordania ocupata si una in Israel. „Acesta este primul grup de prizonieri care vor fi eliberati in cadrul planului de aducere a ostaticilor acasa”, au precizat acestea intr-un comunicat.

Malak Salman, in varsta de 23 de ani, a fost arestat in drum spre scoala in urma cu sapte ani pentru ca a incercat sa injunghie un politist in Ierusalim. Ea se afla in inchisoare din februarie 2016 si a fost condamnata la noua ani de inchisoare.

Ea s-a intors la locuinta sa din cartierul Beit Safafa, in Ierusalimul de Est ocupat, sub escorta politiei.

„Politia este in casa noastra si impiedica oamenii sa vina sa ne vada”, a declarat mama ei, Fatna Salman. La inceputul zilei, politia israeliana a anuntat interzicerea tuturor festivitatilor pentru prizonierii eliberati in Ierusalim. „Fiica mea este slabita, nu a mai mancat de ieri”, a spus ea.

Sursa: https://fr.news.yahoo.com/accord-isra%C3%ABl-hamas-39-palestiniens-175826371.html

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns