Care este utilitatea unui dezumidificator?

Care este utilitatea unui dezumidificator?

Un dezumidificator este folosit pentru a elimina excesul de umezeala din casa. Exista si aparate de aer conditionat care au functia de dezumidificare insa, in cele ce urmeaza vom discuta despre dezumidificatoarele portabile. Functiile acestora sunt putin mai diferite, poate difuza spre exemplu arome si uleiuri esentiale. Aceste aparate electrice nu ocupa foarte mult spatiu si pot fi transportate cu usurinta dintr-o incapere in alta a casei.

Care este utilitatea unui dezumidificator?

Misiunea sa nu este aceea de a raci (ca in cazul aerului coditionat), nici de a incalzi (ca in cazul unui radiator) ci aceea de a elimina umiditatea, facand aerul mai respirabil. Este extrem de util pe timp de vara, pentru a nu simti atat de mult caldura de afara dar si iarna pentru a elimina frigul umed, pentru a evita formarea mucegaiului si bacteriilor si pentru a ne asigura ca rufele se usuca mai usor si mai rapid.

Cum functioneaza un dezumidificator?

Utilizarea unui dezumidificator portabil este deosebit de simpla. Este de ajuns sa pui aparatul in priza. Odata in actiune, dezumidificatorul incepe sa aspire aerul spre interior. Aici, o serpentina de racire – datorita schimbarii temperaturii – va condensa aerul, il va transforma in apa, apa care se va depozita intr-un rezervor. Odata plin, acest rezervor se va goli manual. Astfel, aerul pe care il vei respira va fi regenerat si mai sanatos. Cu alte cuvinte, un dezumidificator aspira aerul, absoarbe din el vaporii de apa inainte de a-l elibera din nou in camera.

Nu doar casele moderne sunt expuse problemelor provocate de umiditate. Si constructiile mai moderne, cu peretii izolati si cu tamplarie PVC, cu geam termopan, nu asigura circulatia eficienta a aerului, circulatia naturala a aerului. Si, din cauza temperaturii crescute de la interior apare riscul formarii condensului. De aceea, folosirea unui dezumidificator este esentiala.

Sursa: https://www.topchrono.biz/a-quoi-ca-sert-et-offre/

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.