Coronavirus: crestere exponentiala de cazuri in Italia

Coronavirus: crestere exponentiala de cazuri in Italia

Italia a inregistrat 1210 cazuri noi de coronavirus in ultimele 24 de ore, confirmand aparitia unui al doilea val de infectari cu coronavirus, aflat in stransa legatura cu deplasarile si distractiile de vara ale turistilor, conform unui bilant publicat duminica.

Sambata s-au inregistrat deja 1701 cazuri noi dupa 947 inregistrate vineri, 845 joi si 642 miercuri.

18.438 cazuri de contaminare
Lombardia (regiunea Milano) este din nou pe primul loc in ceea ce priveste cazurile de imbolnavire cu 239 de persoane infectate, urmata indeaproape de Latium (regiunea Romei, cu 184 de cazuri in plus) si regiunea Venetiei cu 145 de cazuri in plus. Noul bilant emis de Ministerul Sanatatii este alcatuit si din 7 decese, numarul total al victimelor ajungand la 35.437 de la debutul epidemiei. Ministrul italian al Sanatatii, Roberto Speranza, a exclus duminica reluarea perioadei de izolare, sustinand ca pentru moment situatia este sub control. Tara numara pentru moment doar 18.438 de cazuri din care 69 sunt la terapie intensiva. Peste 200.000 de persoane au fost declarate vindecate in ultima perioada.

Conform parerii lui Raniero Guerra, director adjunct la OMS, sporirea cazurilor de infectari cu coronavirus se explica si datorita cresterii numarului de teste efectuate.

Un sefrt din noile cazuri se afla in stransa legatura cu un sejur in Sardinia. Duminica, Italia a depasit efectiv pragul de 8 milioane de teste realizate de la inceputul epidemiei, cu 63.371 de teste suplimentare in doar 24 de ore. Un sfert din cazurile noi descoperite la Roma sunt persoane care si-au petrecut sejurul in Sardinia.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns