Printesa Margaret: scandaloasa sora mai mica a Reginei

Printesa Margaret: scandaloasa sora mai mica a Reginei

Printesa care facea sa domneasca haosul peste tot unde mergea s-a nascut pe data de 21 august.

De ce era considerata scandaloasa?

Comparata cu regina Elizabeth a II-a, devotata si angajata, printesa Margaret era o tanara pasionala, impulsiva si controversata. Viata privata tumultoasa, care i-a provocat moartea relativ precoce, in 2002, se discuta de altfel in cadrul serialului The Crown, difuzat de Netflix. In cele ce urmeaza iti vom spune totul despre aceasta printesa scandaloasa.

Printesa Margaret s-a nascut pe data de 21 august 1930 la castelul Glamis, in Scotia. La scurt timp, s-a facut cunoscuta drept o printesa impulsiva si draguta, spre deosebire de sora sa mai mare, Elizabeth, mai respectuoasa si mai serioasa.

Elizabeth si Margaret, intre care exista o diferenta de varsta de 4 ani au avut parte de o copilarie protejata la Londra si au fost crescute de catre bone. Incepand cu anul 1936 viata familiei din care Margaret face parte se afla sub lumina reflectoarelor. Regele Eduard al VIII-lea, unchiul patern al celor doua surori, decide sa abdice pentru a se putea casatori cu partenera sa, divortata de doua ori, Wallis Simpson.

In momentul in care tatal lor a fost incoronat, viata celor doua surori s-a schimbat radical. Chiar daca cele doua surori s-au inteles mereu bine, lupta dusa de Margaret pentru a-si gasi un loc in sanul familiei, a fost mereu o sursa de tensiuni. Dupa moartea tatalui sau, in 1952, Elizabeth devine regina la doar 26 de ani.

Margaret incepe o idila cu un barbat cu 16 ani mai in varsta decat ea, Peter Townsed, un ofiter. Cei doi vor sa se casatoreasca insa, din cauza ca Peter este divortat, guvernul o anunta pe Margaret ca va trebui sa renunte la privilegiile regale daca isi doreste sa faca acest lucru. In 1955 cei doi se despart, privilegiind astfel datoria fata de Commonwealth.

Insa, aceasta suferinta a afectat-o enorm pe Margaret. Incepe sa fumeze si sa consume alcool, doua vicii pe care le va pastra toata viata. Dupa o perioada mai grea, il cunoaste pe fotograful Antony Armstrong cu care se logodeste in 1960.

Cei doi se casatoresc. Insa, din cauza infidelitatii, ajung sa divorteze in 1978. Au impreuna doi copii.

Chiar daca a incercat, a depus eforturi, printesa Margaret nu a reusit niciodata cu adevarat sa isi faca un loc in sanul familiei regale.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *