De ce o mare parte din Italia intra din nou in carantina?

De ce o mare parte din Italia intra din nou in carantina?

Tara, care numara numai putin de 100 000 de morti din cauza infectiei cu coronavirus de la inceputul epidemiei, este nevoita sa faca fata unui al treielea val de infectari.

Prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, a anuntat vineri 12 martie ca o mare parte din tara urmeaza sa intre in carantina incepand cu ziua de luni, intr-o incercare disperata de a face fata celui de-al treilea val de infectari cu coronavirus. Este vorba in special despre nordul peninsulei in timp ce in celelalte regiuni vor fi impuse o serie de noi masuri restrictive. Oare sa fie pus acest nou val de infectari pe seama redeschiderii muzeelor, barurilor si restauranelor, in luna februarie?

Cele mai afectate regiuni se afla in partea de nord a Italiei: Lombardia al carei principal oras este Milano, oras care plange numai putin de 30 000 de morti, urmata de Emilie-Romagne, aproximativ 11 000 de morti, apoi Piemont si Venetia, fiecare cu cate 10 000 de morti. In jur de 300 de persoane mor zilnic in Italia din cauza infectiei cu coronavirus.

Peste 22 000 de bolnavi de Covid sunt in prezent spitalizati. In tot acest timp, ritmul vaccinarii a scazut considerabil. Intarzierile in ceea ce priveste livrarea de vaccinuri in Europa a avut grele consecinte asupra campaniei de vaccinare din Italia, lansata in luna decembrie a anului trecut. Doar 1,8 milioane de persoane s-au vaccinat pana in prezent, dintr-o populatie de 60 de milioane.
Masuri sanitare relaxate mult prea devreme

Cum se poate explica aceasta crestere violenta a cazurilor de coronavirus? Unii experti sunt de parere ca de vina sunt relaxarile masurilor sanitare de la inceput de februarie. In timp ce majoritatea din vecinii sai intareau masurile restrictive de teama unui al treilea val, Italia a redeschis barurile si restaurantele pana la ora 18 in majoritatea din regiuni.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns