Un prim deces in China dupa mai bine de 8 luni din cauza Covid-19

Un prim deces in China dupa mai bine de 8 luni din cauza Covid-19

Tara in care Covid-19 si-a facut pentru prima data aparitia a reusit in cele din urma eradicarea epidemiei, dupa cateva luni de lupta. Au fost impuse o serie de restrictii precum purtarea mastii atat la interior cat si la exterior, controale stricte la iesirea si intrarea in tara. Insa, China inregistreaza din nou o crestere a cazurilor de coronavirus- chiar daca ramane cu mult in urma bilanturilor din alte tari. Joi, China a inregistrat cel mai negru bilant in termeni de contaminare din luna martie a anului trecut si a inregistrat si primul deces.

Majoritatea din aceste noi cazuri raportate au fost inregistrate in Hebei, o provincie imensa care inconjoara capitala Beijing (81 de contaminari). Tot aici s-a inregistrat si primul deces cauzat de infectia cu coronavirus. Autoritatile nu au facut alte precizari.

Ultimul deces inregistrat in China in mod oficial din cauza infectiei cu coronavirus a avut loc in luna mai a anului trecut. Cifra persoanelor decedate in China din cauza virusului ucigas este de 4635 de persoane.

Stare de urgenta

Vestea s-a raspandit rapid pe retelele de socializare si stirea are numai putin de 100 de milioane de vizualizari pe Weibo, echivalentul lui Twitter in China. Acest nou deces inregistrat in China survine dupa aparitia in ultimele zile a mai multor focare de contaminare, ceea ce a determinat autoritatile sa ia din nou o serie de masuri stricte. Heilongjiang, provincie limitrofa Rusiei, a proclamat inca de miercuri stare de urgenta epidemiologica. Cei 37,5 milioane de locuitori au fost sfatuiti sa iasa doar in caz de urgenta, sa nu paraseasca localitatea si sa anuleze orice adunare programata.

Unul din orasele provinciei, Suihua care numara peste 5 milioane de locuitori a fost plasat in carantina inca de luni. Locuitorii sunt nevoiti sa ramana in case si transportul public a fost suspendat.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns