Dulceata, prajituri, creme tartinabile si ciocolata calda: ne-am obisnuit sa ne bucuram de mic dejunuri foarte dulci. Ce inseamna acest lucru pentru sanatatea noastra?
Gata cu zaharul!
Atunci cand consumam zahar, acesta intra in fluxul sanguin si creste nivelul de zahar din sange. Pentru a regla acest nivel, pancreasul se activeaza si produce insulina. Daca luam un mic dejun prea dulce pe stomacul gol, corpul nostru va acumula prea mult zahar, iar pancreasul va lucra mai mult pentru a-l scadea. Prin urmare, incepem sa devenim din ce in ce mai lenesi si corpul nostru ne determina sa consumam din nou zahar. Vedeti cercul vicios?
Consumand alimente dulci de la prima ora a diminetii, nu facem decat sa incurajam corpul sa consume mai mult zahar. Reducerea consumului de zahar la prima ora a diminetii ne poate oferi mai multa energie, poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2, poate reduce senzatia de foame inainte de pranz si poate reduce grasimea de pe abdomen. Consumul de zahar la prima ora a diminetii tinde, de asemenea, sa reduca nivelul de concentrare si productivitatea.
Ce ar trebui sa mancam la micul dejun?
Cercetatorii subliniaza importanta unui mic dejun sanatos si echilibrat. Ei recomanda consumul de produse integrale si cereale la micul dejun si evitarea carnii rosii si a zaharului. Printre ingredientele care trebuie evitate se numara painea alba, sucul de fructe, gemul si cornurile. De asemenea, este important sa luam un mic dejun consistent pentru a evita tentatia gustarilor prea dulci. De asemenea, trebuie sa stim ca trezirea devreme ne va regla poftele si va reduce foamea. Acest lucru s-ar datora ceasului nostru biologic. Vrei sa ai un mic dejun mai sanatos? Cauta in special retete cu continut scazut de zahar pentru micul dejun si bucura-te de numeroasele retete de mic dejun savuros!
Sursa: https://www.gael.be/bien-etre/sante/les-consequences-dun-petit-dejeuner-trop-sucre-sur-notre-sante