Cum sa avem grija de plamanii nostri

Plamanii nostri sunt organe vitale, principala lor functie fiind aceea de a asigura schimbul de gaze pentru a putea respira. Acesta este motivul pentru care sunt protejati de cutia toracica.

Cum sa avem grija de plamanii nostri

Plamanii nostri primesc si folosesc aerul pe care il inspiram, acestia fiind o adevarata poarta de intrare pentru toate microorganismele posibile: gaze, virusi, nanoparticule mai mult sau mai putin toxice…

Daca depasim un anumit prag de expunere la organisme toxice, putem resimti consecinte mai mult sau mai putin grave, de la o simpla tuse pana la afectiuni inflamatorii sau alergice.

Gesturile de efectuat zilnic pentru a avea grija de plamanii nostri

Renuntatul la fumat

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca fumul de tigara este incarcat cu produse toxice. Atunci cand il inspiram, toate caile noastre respiratorii primesc aceste particule, care imbraca peretii organelor in cauza. De asemenea, fumul contine gudron care se depune in bronhiile si in plamanii fumatorilor. Acest lucru poate duce la tuse frecventa si la dificultati de respiratie si, prin urmare, la reducerea capacitatii pulmonare.

Schimbarea produselor menajere

Detergentii pe care ii folosim zi de zi elibereaza in aer particule iritante si inflamatorii, mai ales daca sunt produse cu pulverizator. In primul rand, evitati dozele de aerosoli si odorizantele de aer. Alegeti produse neutre, ecologice si etichetate. Pentru a indeparta praful, va recomandam sa folositi o simpla carpa din microfibre: mai putin toxica si mai ecologica!

Reducerea temperaturii din casa

Diferite studii au aratat un nivel de caldura ridicat duce la deshidratarea cailor noastre respiratorii, ceea ce le impiedica sa se protejeze mai bine impotriva virusilor. Iarna, o camera prea calda contribuie la acest lucru. Se recomanda ca temperatura in camerele de zi sa fie setata la 19°, iar in dormitoare la 17°.

Sursa: https://www.la-vie-naturelle.com/blog/post/poumons

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *