Cum sa previi si sa tratezi algele din piscina

Cum sa previi si sa tratezi algele din piscina

Daca ai o piscina, stii cat de important este sa o mentii curata si clara. Dar uneori, indiferent cat de mult incerci, poti sa observi ca apa incepe sa devina verzuie sau sa apara pete albastre. Acesta este un semn ca algele au inceput sa se dezvolte in piscina ta. Nu trebuie sa-ti faci griji, exista cateva masuri simple pe care le poti lua pentru a preveni si trata cresterea algelor in piscina.

Prevenirea cresterii algelor in piscina

Mentine nivelul pH-ului

Nivelul pH-ului apei din piscina ar trebui sa fie intre 7,2 si 7,8. Daca nivelul este prea scazut, apa devine acida, ceea ce poate favoriza dezvoltarea algelor. Daca nivelul este prea ridicat, apa devine alcalina, ceea ce poate duce la formarea petelor si la pierderea transparentei apei. Pentru a mentine un nivel constant al pH-ului, este important sa testezi apa regulat si sa ajustezi nivelul atunci cand este necesar.

Utilizeaza un clarificator

Un clarificator este un produs care ajuta la eliminarea particulelor fine din apa, ceea ce face ca apa sa fie mai clara si mai stralucitoare. Acest lucru poate ajuta la prevenirea cresterii algelor, deoarece particulele fine pot fi un factor care favorizeaza cresterea lor. Clarificatoarele sunt disponibile sub forma de lichide sau tablete si pot fi adaugate direct in piscina.

Asigura-te ca sistemul de filtrare functioneaza corect

Sistemul de filtrare este esential pentru mentinerea unei ape curate si sanatoase in piscina. Asigura-te ca filtrele sunt curate si inlocuite la intervale regulate de timp si ca pompa functioneaza corect.

Intretine piscina regulat

Curata si ingrijeste piscina regulat, indepartand resturile si particulele care pot favoriza cresterea algelor. Acest lucru poate include spalarea peretilor si a podelei piscinei, indepartarea frunzelor si a altor resturi care cad in apa si curatarea skimmer-ului.

Tratarea algelor din piscina

Daca deja ai observat ca apa din piscina incepe sa devina verzuie sau sa apara pete albastre, exista cateva masuri pe care le poti lua pentru a trata cresterea algelor.

Sporeste nivelul de clor

Clorul este unul dintre cele mai importante produse chimice pentru mentinerea apei curate si sanatoase in piscina. Daca nivelul de clor este prea scazut, poate duce la cresterea algelor.

Pentru a trata cresterea algelor, sporeste nivelul de clor in apa. Poti face acest lucru prin adaugarea de clor lichid sau tablete de clor in piscina. Este important sa urmezi instructiunile producatorului si sa testezi nivelul de clor regulat pentru a evita supra- sau sub-dozele.

Adauga un algicid

Algicidele sunt produse chimice care ajuta la eliminarea algelor din apa si previn dezvoltarea lor ulterioara. Sunt disponibile sub forma de lichide sau tablete si pot fi adaugate direct in piscina. Urmeaza instructiunile producatorului cu privire la dozare si aplicare.

Curata piscina

Dupa ce ai adaugat clor si algicid in apa, este important sa cureti piscina. Acest lucru poate include spalarea peretilor si a podelei cu o perie si curatarea skimmer-ului. Indeparteaza resturile si particulele care pot favoriza dezvoltarea algelor.

Testeaza apa

Dupa ce ai adaugat produsele chimice si ai curatat piscina, testeaza apa pentru a te asigura ca nivelul de clor si pH-ul sunt in limitele normale. Daca nivelurile sunt prea scazute, adauga mai multe produse chimice, iar daca sunt prea ridicate, ajusteaza-le corespunzator.

Prevenirea si tratarea cresterii algelor in piscina poate fi relativ usor daca urmezi cateva masuri simple. Mentinerea nivelului de pH, utilizarea unui clarificator si intretinerea regulata a piscinei sunt cheia prevenirii cresterii algelor. In cazul in care algile au deja inceput sa se dezvolte, adaugarea de clor si algicid in apa, curatarea piscinei si testearea regulata a apei sunt solutiile potrivite pentru a trata problema. O piscina curata si clara este esentiala nu numai pentru estetica sa, ci si pentru sanatatea si siguranta celor care o folosesc.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns