De ce nu este indicat sa pleci cu cainele in vacanta?

De ce nu este indicat sa pleci cu cainele in vacanta?

Calatoriile pot fi destul de provocatoare pe cont propriu, dar atunci cand adaugi copii si prieteni, vacanta devine un cosmar logistic. Taxele suplimentare, agitatia de a transporta totul la aeroport, si zborurile intarziate, va pot pune pe toti intr-o stare proasta.

Acum, adauga si un caine, si lucrurile devin si mai complicate. Exista mai multe aspecte bune pentru proprietarii de animale de companie, dar daca esti un calator frecvent, va trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a adopta un caine.

Pot exista mai multe motive sa nu-ti cumperi un caine, sau sa adopti unul, asa ca ar fi bine sa te asiguri ca faci alegerea corecta. Motivele pentru care nu ar trebui sa cumperi un caine includ constrangeri financiare, cainele sta singur acasa lungi perioade de timp, si mai ales daca cineva din casa are alergii.

Hotel care accepta caini

Ai stat vreodata intr-un hotel sau cabana, care accepta animale de companie? In timp ce exista si exceptii, de multe ori aceste camere nu par foarte curate, deoarece acolo fost zeci de persoane cu animale inaintea ta.

Chiar si gasirea unui hotel care accepta animalele de companie poate fi o provocare, si vei plati in plus pentru acest “lux”. Vei pierde ocazia de a te bucura de niste vile pe care doreai sa le vizitezi, si de facilitati precum Wi-Fi sau mic dejun din partea casei.

Desigur, rezervarea unui hotel este adesea ultima piesa din procesul de deplasare; trebuie sa ajungi acolo mai intai. Companiile aeriene au diferite taxe si proceduri pentru a aduce un animal de companie la bord. Iar transportul intr-o cusca alaturi de bagaje, poate fi traumatizant pentru animalul tau. Uneori poate fi fatal.

Daca totusi ai deja un animal de companie, incearca sa-l lasi acasa pe timpul vacantei, alaturi de cineva care se poate ocupa de el, sau sa-l lasi la o pensiune pentru animale. Cel putin acolo nu se va simti singur, ba chiar mai mult, va avea alti prieteni patrupezi cu care sa-si petreaca timpul.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-bikini-walking-on-beach-shore-with-adult-brown-and-white-boxer-dog-during-sunset-1143369/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *