Când trebuie să schimbi anvelopele de vara?

Când trebuie să schimbi anvelopele de vara?

Șoferii care continuă să utilizeze anvelopele de vara în locul celor de iarnă vor întâmpina foarte multe dificultăți atunci când se deplasează. În același timp, utilizarea anvelopelor de iarnă pe timpul verii duce la un control mai scăzut al mașinii și la uzarea prematură a acesteia. Specialiștii recomandă că fiecare tip de anvelope să se utilizeze în momentul și la locul potrivit.

Pentru cea mai bună experiență de șofat, specialiștii de la anvelope.ro recomandă să îți înlocuiești anvelopele la momentul potrivit deoarece este un aspect foarte important de care să ții cont.

Când trebuie să folosești anvelopele de iarnă?

Din punct de vedere legal, nu există nici o dată fixă la care trebuie să te prezinți pe carosabil cu anvelope de iarnă. Dar, din punct de vedere administrativ, există câteva aspecte de care să ții cont pentru a-ți putea da seama cu ușurință când este momentul să le montezi pe mașină. Unul dintre aceste aspecte, este acela că, anvelopele de iarnă se pot monta imediat ce temperatura scade în termometre sub 7 grade Celsius. De asemenea, dacă știi că urmează să faci un drum într-o zona montană unde a nins abundent sau șoseaua este acoperită cu gheață sau polei.

Astfel de obstacole vor crea dificultăți în timpul deplasării și vor fi necesare măsuri suplimentare pentru prevenirea accidentelor. Anumite zone montane prezintă temperaturi scăzute începând chiar din toamna, motiv pentru care șoferii trebuie să își adapteze corespunzător autovehiculele pentru a putea circulă în siguranță deplină în astfel de zone.

continut 1

Când trebuie să folosești un set de anvelope de vară?

Acest demers se poate efectua în momentul în care se constată că temperaturile s-au menținut în mod constant peste 7 grade Celsius. Este interzis că un autovehicul să circule cu anvelopele de vara pe timpul iernii dar legislația în vigoare nu menționează nimic despre necesitatea trecerii la anvelopele de vara. Anvelopele de iarnă se pot utiliza până în momentul în care temperaturile se mențin constante peste acest prag de temperatura. De asemenea, momentul ideal depinde și de zona în care locuiești sau în care se deplasează autovehiculului. În zonele montane, primăvară se instalează mai greu iar în istoricul meteo al țării noastre au fost ani în care a căzut zăpadă chiar și în luna aprilie.

Anvelopele de vara sunt recomandate pentru a fi utilizate pe asfaltul încins deoarece au o capacitate mai bună de a oferi stabilitate și un control mai eficient al autovehiculului. Vara temperatura de pe șosea poate să depășească temperatura de 60 de grade Celsius, caz în care, anvelopele de vara sunt cele mai potrivite. Materialul cauciucurilor de vara este mai dur, nu se dilată la temperaturi ridicate și previne fenomenul de acvaplanare.

Este important să fii întotdeauna echipat corespunzător pentru a putea rula în siguranță pe autostrada.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns