Conform unui studiu, europenii saracesc cu 3000 de euro pe an dupa criza financiara

Conform unui studiu, europenii saracesc cu 3000 de euro pe an dupa criza financiara

Cetatenii europeni pierd in jur de 3000 de euro pe an din cauza masurilor de austeritate implementate de reprezentantii Uniunii Europene de la criza din 2007, conform unui nou studiu efectuat recent.

Europenii saracesc cu 3000 de euro pe an dupa criza financiara

Studiul efectuat de News Economics Foundation si Finance Watch publicat vineri a afirmat, in egala masura, ca tarile din Uniunea Europeana ar fi cheltuit pana la 1000 de euro in plus pe an pe persoana in serviciile publice. Aceasta stire survine intr-un moment in care statele Uniunii Europene acumuleaza nivele de indatorare nemaivazute in urma cu ceva timp, in perioada de dinaintea razboiului din Ucraina, pe timp de pace cu alte cuvinte sau inainte de pandemie.

Conform parerii exprimate de Frank Van Lerven, responsabil de macroeconomie, masurile de austeritate au fost un esec total. In ultimul deceniu, politicile de austeritate a afectat considerabil economiile europene si ne-a impiedicat stilul de viata sa se imbunatateasca. Dupa criza financiara, Bruxelles a introdus reguli fiscale mai stricte si imprumuturile si cheltuielile publice – ideea fiind aceea de a reduce datoria nationala. Pentru asta, s-au redus cheltuielile si investitiile publice.

Insa, odata cu instalarea pandemiei, Uniunea Europeana a luat decizia de a suspenda aceste reguli pentru a le permite tarilor de a da dovada de mai mare suplete pentru a gestiona problemele economice. Cerecetarile au scos la iveala faptul ca masurile de austeritate anterioare au facut Europa mai vulnerabila la socurile economice provocate de Covid-19si criza declansata de razboiul din Ucraina.

Chiar daca reducerile nu au fost atat de severe, guvernul Uniunii Europene ar fi putut consacra 533 de miliarde de euro unor proiecte de infrastructura, inclusiv proiecte verzi, ceea ce, conform unui studiu, ar fi putut atenua impactul exploziei preturilor la energie. Conform unui sondaj inclus in studiu, 70% din persoanele interogate sunt preocupate de ceea ce s-ar putea intampla in cazul in care austeritatea ar fi reintrodusa.

Sursa: https://fr.euronews.com/my-europe/2022/11/04/les-europeens-se-seraient-appauvris-de-3000-par-an-apres-la-crise-financiere-selon-une-etu

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *