Sindromul femeii grabite: suferi si tu de el?

Sindromul femeii grabite: suferi si tu de el?

Esti mereu grabita, simti ca nu ai timp sa le faci pe toate? Ai un to do list imens? S-ar putea sa suferi de sindromul femeii grabite. Acesta din urma exista si se dovedeste a fi catastrofic pentru sanatate.

Libby Weaver, o australiana, este cea care a descoperit sindromul femeii grabite. In cazul femeilor care sufera de acest sindrom, impresia, sentimentul de urgenta este cel care conteaza. Fie ca o femeie are 2 sau 200 de lucruri de facut intr-o zi, nu conteaza, lucrurile mai urgente sunt cele care o streseaza cel mai mult.

Care este impactul acestui sindrom asupra sanatatii?

Dureri variate, legate de stres, se poate afla in stransa legatura cu sindromul femeii grabite. Dureri de stomac, mai ales dupa o masa, balonare, digestie dificila si sindromul intestinului iritabil, care combina durerile de stomac cu tulburarile de tranzit (diaree si constipatie), nu corespund unei cauze medicale identificabile. Cu toate acestea, aceste tulburari functionale afecteaza aproximativ 20% din populatie si impactul asupra vietii este considerabil. Unele probiotice reduc senzatia de balonare.

Hormonii joaca un rol esential

Femeile grabite sunt femeile care sunt in stare de alerta permanenta, al caror sistem nervos este suprastimulat. Echilibrul hormonal are de suferit in acest caz deoarece creierul unei femei se afla in stransa legatura cu uterul. Si, mancand dezordonat, pe baza nervoasa, microbiota intestinala are de suferit. Or, microbiota are un rol esential in modul in care hormonii sunt metabolizati de catre organism. Fluctuatiile ciclului menstrual ar trebui considerate un semnal de alarma. Sfatul specialistilor este acela de a ne acorda perioade de odihnă, să alternăm fazele de activitate cu cele de odihnă.

Stresul afecteaza sistemul cardiovascular

O femeie prezinta riscuri mai mari de a suferi de afectiuni cardiovasculare decat barbatii. Si stresul este in mare parte responsabil de acest lucru. Cronicizarea stresului nu face decat sa agraveze profilul de risc cardiovascular global.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns