Alergia la polen: sfaturi de la alergologi pentru a o evita

Alergia la polen: sfaturi de la alergologi pentru a o evita

Odata cu reintoarcerea zilelor frumoase de primavara, alergiile la polen sunt din ce in ce mai dese. Un medic alergolog ne ofera cateva sfaturi, cateva gesturi de adoptat de urgenta pentru a ne proteja de rinita alergica de sezon.

Fie ca locuiesc in oras sau la tara, persoanele care sufera de alergie la polen nu sunt crutate. Inca din primele zile de temperaturi ridicate apar si primele simptome de alergie: ochii rosii, ochi care lacrimeaza, nas care curge, stranuturi repetitive…cei mai sensibili pot fi cu adevarat deranjati de contactul cu polenul.

Dezbraca-te in momentul in care ajungi acasa

In momentul in care intri in casa de afara, polenul intra odata cu tine. Drept urmare, cel mai bun reflex este acela de a te schimba de haine. Schimba-te intr-o alta incapere, nu in dormitor pentru a evita dispersarea polenului pe lenjeria de pat.

Evita plimbarile lungi in natura

Chiar daca odata cu aparitia primelor raze de soare suntem tentati sa iesim afara la plimbare, atunci cand esti alergic la polen cel mai bine este sa eviti sa te plimbi pe la tara, in padure sau chiar in parcurile din oras.

Evita sa conduci cu geamul deschis

Fie ca te afli la tara sau in oras, polenul zboara si, daca conduci cu geamul deschis, te vei expune. In plus, atunci cand te afli in oras problema se dubleaza: poluarea se adauga polenului si astfel creste potentialul iritant.

Aspira mai des

Atunci cand aerisim sau cand venim de afara, polenul se depune pe tesaturi. Drept urmare, trebuie sa aspiri mai des mocheta si covoarele si alte tesaturi.

Spala draperiile si perdelele in fiecare saptamana
Daca nu ai acest obicei, ar trebui sa il adopti, mai ales in perioada de polenizare. Trebuie sa te gandesti sa faci acest lucru daca esti sensibil la polen.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns