Cum linistesti un copil care are colici

Cum linistesti un copil care are colici

Colicile sunt ceva normal la bebelusi,asa ca nu va speriati la aparitia acestora.Copilul va plange mai mult ca de obicei si va avea dureri abdominale puternice care ii vor strica starea generala,iar automat colicile pot fi frustrante si pentru parinti.

Uneori ei isi incordeaza mainile si picioarele dupa care le relaxeaza. Ei se pot inrosi sau invineti din cauza plansului. Atunci cand sugarul plange mai mult de 3 ore pe zi, cel mai probabil plansul se datoreaza colicilor. Sugarii cu colici devin agitati spre sfarsitul zilei, dar colica poate debuta in orice moment al zilei.

Ei pot plange in reprize dar si continuu pentru o perioada mai lunga. Atunci cand plang, ei inghit aer, astfel incat se baloneaza si burtica lor se va umfla si va deveni mai tare, ceea ce le creste si mai mult disconfortul.

  Este foarte greu de consolat un sugar cu un episod de colica odata ce aceasta a debutat.

Exista totusi lucruri pe care le poti face pentru linistrea micutului cum ar fi punerea unei sticle calde pe adomenul sugarului,balansarea copilului intr-un leagan electric sau fotolii/scaune balansoare.De asemenea il poti tine in marsupiu,aproape de tine,pentru a-l incalzi si a-l linisti. Uneori functioneaza si daca il pui cu burtica pe abdomenul tau. Caldura materna il va linisti.

Utilizarea biberoanelor anticolici sunt si ele utile.O baie calduta il va ajuta impreuna cu un masaj sau o mangaiere blanda a burticii sugarului. Acesta trebuie infasurat intr-o paturica moale si,eventual,il puteti duce intr-o plimbare in carucior,sau in masina,dupa ce il puneti in scaunul special pentru sugari. Copilul trebuie hranit daca au trecut mai mult de 2 ore de la ultima masa. Trebuie hranit mai des si in cantitati mai mici.

In cazul in care este hranit cu un preparat pentru sugari, trebuie consultat medicul in privinta schimbarii acestuia. Incalzirea laptelui la temperatura corpului poate fi, de asemenea, de folos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *