Conform unui studiu, acest semn ar indica o carenta de Vitamina C

Conform unui studiu, acest semn ar indica o carenta de Vitamina C

Conform unui grup de cercetatori din cadrul Universitatii Washington, persoanele cu o carenta de Vitamina C ar putea suferi de sangerari gingivale. Vitamina C joaca un rol esential in ceea ce priveste nivelul de colagen si protejeaza tesutul gingival.

Exista mai multe semne care ne-ar putea indica faptul ca avem o carenta de Vitamina C. Aceasta carenta se poate manifesta in general prin stare de oboseala, slabiciune, pierdere in greutate, mialgii, dureri musculare sau dureri articulare.

Vitamina C are putea reduce sangerarile gingivale
Un studiu american recent sugereaza faptul ca o carenta de Vitamina C ar putea favorize aparitia sangerarilor gingivale. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii din cadrul Universitatii Washington au analizat 15 probe din 6 tari si datele primite de la National Health and Nutrition Examination Survey. Au observat cazul unor pacienti in stare buna de sanatate insa cu sangerari gincivale frecvente.

Sangerarile gingivale reprezinta simptome frecvente ale gingivitei. Aceasta inflamatie provoaca in egala masura roseata si inflamatii la nivelul tesutului gingiilor. Este necesar sa apelezi la ajutorul unui dentist pentru a remedia aceasta problema. Fara un tratament adecvat, gingivita poate evolua in parodontita, o afectiune care poate duce la pierderea dintilor.

Aceasta patologie poate spori in egala masura riscurile de a suferi de o boala cronica precum diabetul sau tulburari cardiovasculare.
Care sunt alimentele care contin Vitamina C?

Conform rezultatelor prezentate de acest studiu, sangerarile gingivale pot fi asociate unui nivel scazut de Vitamina C. cunoscuta in egala masura sub numele de acid ascorbic, Vitamina C joaca un rol important in sinteza colagenului si protejeaza tesutul gingiilor. Conform oamenilor de stiinta, un aport zilnic de Vitamina C poate reduce aparitia sangerarilor gingivale. Vitamina C este prezenta intr-o cantitate mare in alimente de origine vegetala precum marul,ardeiul rosu, galben sau verde, in cimbru dar si in ardei iute.

 

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *