Sadorexia, o patologie descoperita recent

Sadorexia, o patologie descoperita recent

Ai auzit vorbindu-se vreodata de sadorexie? In acest articol va spunem tot ce trebuie sa stiti despre aceasta patologie recent descoperita, din ce in ce mai frecventa la adolescent si extrem de periculoasa pentru sanatate.

Sadorexia este o tulburare de comportament alimentar destul de recenta care aduna doua conditii: anorexia si un ansamblu de practice sexuale violente. Nu exista inca cercetari suficiente pe aceasta tema. Cunostintele cu privire la aceasta patologie sunt drept urmare limitate.
Cu toate acestea, de subliniat este faptul ca tulburarile alimentare precum si problemele cu caracter psihologic se afla in stransa legatura.
Sadorexia, o patologie comportamentala. Dupa cum am mentionat mai sus, sadorexia reprezinta un amestec intre o restrictie puternica in ceea ce priveste consumul de alimente si o atractie fata de sadomasochism. Anorexia reprezinta o obsesie pentru greutatea scazuta, dusa la extrem care o determina pe persoana in cauza sa reduca ingesia de alimente intr-un mod drastic. Indivizii care sufera de sadorexie au tendinta sa manifeste un gust aparte pentru un comportament care implica o anumita durere precum si o maltratare fizica. Obtine o placere sexuala prin intermediul varsaturilor si flagelatiunilor pe care ea insusi si le provoaca. Acest lucru o determina in egala masura sa se automutileze.

Cauze si metode de detectare. Cauzele sadorexiei sunt extrem de diverse. Unele nu sunt nici acum bine identificate. Exista o preocupare extrema pentru aspectul fizic care, in plus fata de presiunea sociala, o determina pe persoana respectiva sa caute printr-o metoda nesanatatoasa sa ajunga la greutatea dorita.

Pe de alta parte, exista studii care sustin ca aceasta patologie se datoreaza unor alterari genetice. In ceea ce priveste diagnosticarea, exista teste de depistare precum si teste psihologice care faciliteaza diagnosticul.

In ceea ce priveste tratamentul, la acesta contribuie un nutritionist, un psiholog si un psihiatru.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns