Vitaminele D2 si D3: care sunt diferentele?

Vitaminele D2 si D3: care sunt diferentele?

Cu totii cunoastem importanta vitaminei D pentru organismul nostru. Insa cunosti diferentele care exista intre vitaminele D2 si D3?
Vitamina D reprezinta un element important pentru buna functionare a organismului nostru. Deoarece uneori este mai dificil sa obtinem suficienta vitamina D, datorita unor alimente sau datorita soarelui, este posibil sa beneficiem de aceasta vitamina datorita unor suplimente alimentare. Haideti sa vedem in cele ce urmeaza care sunt diferentele dintre vitaminele D2 si D3.

Vitamina D
Intai si intai, trebuie sa stii ca vitamina D are un rol esential in asimilarea calciului si a fosforului de catre organismul nostru. In plus, actioneaza asemeni unui hormon, ceea ce inseamna ca poate fi stocata in grasimi si in ficat. In functie de nevoile corpului, vitamina D3 este eliberata. In jur de 2/3 de vitamina D este elaborata prin piele. De altfel, este recomandat sa incepi o cura pe baza de Vitamina D odata cu sosirea iernii. Aceasta vitamina se declina in mai multe forme, precum vitaminele D2 si D3.

Diferentele existente intre vitaminele D2 si D3
Vitamina D3 este o vitamina liposolubila regasita in alimentatie sau atunci cand ne expunem la soare. O regasim in unele varietati de licheni si in pestele gras. In schimb, vitamina D2 este prezenta, in cantitate redusa, in numeroase alimente precum cereale sau ciuperci spre exemplu. Spre deosebire de vitamina D2, vitamina D3 este mai stabila, nu prezinta niciun fel de sensibilitate la umiditate sau la caldura. Sporeste nivelul de calcitriol (forma activa a vitaminei D) si este recomandata de catre medici deoarece este mult mai usor asimilata de catre organism.

Sfaturi:
– Consuma fructe uscate pentru o alimentatie mai sanatoasa;
– Inlocuieste uleiul de masline cu ulei de avocado deoarece este mai bun pentru sanatate;
– Opteaza pentru branza de capra deoarece este mai sanatoasa;

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *