Khosta- 2, un alt coronavirus descoperit. Ar trebui sa ne ingrijoram?

Khosta- 2, un alt coronavirus descoperit. Ar trebui sa ne ingrijoram?

Un nou coronavirus susceptibil sa infecteze celulele umane a fost detectat la lilieci, in Rusia. Avem motive de ingrijorare? Sa fie acesta debutul unei noi pandemii?

Marea familie a coronavirusului pare sa fi achizitionat un nou membru daca este sa ne luam dupa ultimele informatii aparute in mediul online: SARS- CoV in 2003 si SARS CoV2, la originea pandemiei cu Covid-19 si iata acum ca apare Khosta – 2. Virusul a fost descoperit in 2020 pe liliecii care traiesc in apropiere de parcul national Sochi din Rusia.

De ce se vorbeste despre Khosta -2?

Acest virus are o caracteristica in comun cu Covid: cercetatorii din cadrul Universitatii din Washington afirma in ziua de azi ca virusul Khosta -2 ar putea infecta celulele umane, cel putin in laborator. Nimic suprinzator tinand cont de faptul ca SARS- CoV-2 si Khosta -2 apartin aceleasi subfamilii de coronavirus, sarbecovirus.

O alta constatare: conform cerecetarilor efectuate de oamenii de stiinta americani, Khosta-2 ar fi capabil sa reziste la anticorpii generati de vaccinul anti Covid-19. In schimb, o parte din oamenii de stiinta sunt optimisti deoarece Khosta – 2 nu pare sa prezinte gene care ar putea provoca maladii grave la om.

Mai multi virusi pe pamant decat stele pe cer

Vestea care te va ingrojora cu siguranta? Ne aflam intr-o stare de anxietate permanenta, un fel de stres post covid, din care nu stim cum sa iesim. Virusuri noi, mutatii la animale, mutatii care uneori ajung la om…

1 urmat de 31 de zerouri, adica, peste un cvintilion, aceasta este estimarea numarului de virusi diferiti existenti, prezenti pe planeta noastra. Un numar suficient de mare pentru a asigura un virus pentru fiecare stea din univers….

Cel mai bine ar fi sa incetam sa ii mai numaram, nu-i asa?

Sursa: https://www.doctissimo.fr/sante/maladies/virus-emergeants/khosta-2-un-autre-coronavirus-decouvert-faut-il-sinquieter/a60928_ar.html

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *