In fata valului de Covid-19 din Regatul Unit, opozitia il determina pe Boris Johnson sa adopte masuri noi

In fata valului de Covid-19 din Regatul Unit, opozitia il determina pe Boris Johnson sa adopte masuri noi

In timp ce varianta Omicron incepe sa castige teren in Regatul Unit, prim ministrul britanic este presat de oamenii de stiinta sa impuna noi restrictii. Insa, conservatorii se opun…

Prim ministrul britanic va aduna azi guvernul pentru a discuta o noua serie de masuri sanitare destinate sa combata varianta Omicron care incepe sa faca ravagii in Regatul Unit. Or, pozitia lui Rishi Sunak si Lizz Truss, respectiv Ministrul de Finante al Regatului Unit si Secretara de Stat pentru Afaceri Extern este urmatoarea: se cam opun acestor masuri. Saptamana trecuta, in cadrul unei adunari similare care a degenerat, s-au opus vehement noilor restrictii.

Deputatii britanici ar putea fi chemati sa se pronunte asupra unui plan “C” impotriva variantei Omicron. Boris Johnson a fost nevoit sa se bazeze pe sprijinul muncitorilor pentru a face in asa fel incat sa treaca un dispozitiv lejer, precum certificatul verde doar pentru cluburile de noapte si pentru adunarile mai mari sau purtarea mastii la interior, in afara de puburi si restaurante.

In fata acestei noi variante ultra-transmisibile, seful guvernului a refuzat in mod deliberat sa ia o decizie definitiva inainte de Craciun. Prim ministrul a declarat totusi marti ca nu exclude masuri suplimentare dupa Craciun. Aproximativ 70% din britanicii sunt vaccinati cu ambele doze si 47% a treia doza, cunoscuta si sub denumirea de booster. Inca se mai indeamna populatia sa se vaccineze.

Fragilizat in ultima perioada din cauza numeroaselor scandaluri, Boris Johnson este pus din nou la zid din cauza virusului mutant. Chiar daca aceasta varianta pare mai putin letala decat precedentele variante, oamenii de stiinta britanici intentioneaza sa adopte o serie de dispozitii noi. Insa, Boris Johnson se pare ca le-ar fi promis deputatilor ca vor avea un cuvant important de spus cu privire la aceste noi restrictii pe care intentioneaza sa le implementeze in curand. Asa sa fie oare?

Sursa: https://www.lejdd.fr/International/face-a-la-vague-de-covid-19-au-royaume-uni-lopposition-pousse-boris-johnson-a-adopter-de-nouvelles-mesures-4084501

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns