Sectorul aerian departe de a se reintoarce la normal in 2021

Sectorul aerian departe de a se reintoarce la normal in 2021

Anul 2021 nu se anunta drept solutia ideala la dificultatile intampinate in sectorul aerian. Chiar daca la sfarsit de an 2020, odata cu sarbatorile de iarna numarul celor care au calatorit a crescut semnificativ, este destul de dificil sa se compenseze anul care tocmai s-a incheiat, un an cu mai multe luni de trafic aerian extrem de slab.

Coronavirus va continua si in 2021 sa afecteze traficul aerian. In Europa, numarul de zboruri a scazut cu 55% anul trecut. In unele luni traficul a fost aproape oprit: 93% in aprilie. Consecintele acestei crize din sectorul aerian afecteaza enorm companiile aeriene dar si aeroporturile. Sarbatorile de sfarsit de an au permis o usoara crestere insa 2021 se anunta un an dificil pentru toate companiile aeriene.

Pierderile nete ale companiilor aeriene din Europa in 2020 sunt estimate la 56,2 milioane de euro. Numarul de pasageri a scazut cu 1,70 de miliarde in 2020, mai mult de jumatate din nave au fost retinute la sol. Anul trecut s-au efectuat cinci milioane de zboruri, fata de 11,1 de zboruri efectuate in 2019 ce a avut drept rezultat pierderi importante.

Cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, Ryanair a reusit sa isi mentina pozitia cu mare dificultate in 2020, in ciuda faptului ca a operat in medie 951 de zboruri pe zi anul trecut, spre deosebire de 2323 in anul 2019, o scadere cu 59% cu alte cuvinte.

Previziunile anului 2021 raman inca alarmiste. Chiar si dupa o vaccinare generalizata, Eurocontrol estimeaza ca traficul nu va depasi 40% in lunile urmatoare. Si revenirea la normal este posibila abia in anul 2024 conform expertilor din acest sector. In plus, Eurocontrol a avertizat ca anul acesta ar putea avea loc mai multe falimente in sectorul aviatiei din Europa ceea ce subliniaza necesitatea unui sprijin financiar pentru intreaga industrie aeriana.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns