Manifestari impotriva masurilor sanitare la Ottawa

Manifestari impotriva masurilor sanitare la Ottawa

Cateva zeci de agenti de politie au fost prezenti vineri pe strazile din Ottawa si cateva sute de manifestari au fost interpelate si oprite.
Fortele de ordine au lansat, viner, 18 octombrie, primele operatiuni destinate sa puna capat blocajelor ilegale. In aceeasi dimineata, pentru a asigura siguranta deputatilor sai, Camera Comunelor din Ottawa a decis sa suspende dezbaterile parlamentare in curs, cu privire la legea masurilor de urgenta, invocate de catre primul ministru, Justin Trudeau, pe data de 14 februarie, pentru a extinde puterea politiei.

Dezbaterile vor fi reluate cel mai probabil azi confomrm unui anunt facut vineri seara de liderul guvernului, Mark Holland.

Inca de la inceputul diminetii, zeci de politisti, proveniti din sapte corpuri canadiene – agenti ai orasului Ottawa, ai provinciei Ontario sau din cadrul jandarmeriei Canada – sprijiniti de lunetisti de elita dar si de masini blindate, si-au facut aparitia in centrul orasului.

Vineri dupa-amiaza, un tribunal a acordat orasului Windsor dreptul de a indeparta cu forta sutele de protestatari de pe podul international. Primarul a numit acest blocaj o criza nationala si numerosi oficiali din SUA au intervenit in zona cerand rezolvarea de urgenta a acestei crize fara precedent.

Decizia instantei a venit dupa ce premierul statului Ontario a anuntat planul provinciei de a combate intimidarea si haosul protestelor care au ajuns sa paralizeze ruta comerciala a tarii. Acesta a declarat ca vor fi consecinte pentru aceste actiuni.

Acesta le-a cerut protestatarilor sa incheie „asediul” orasului Ottawa, care se prelungeste de mai bine de doua saptamani. In plus, Doug Ford a acuzat protestatarii ca ii țin efectiv ostatici pe locuitorii capitalei canadiene.

Trudeau a declarat ca oficialii sunt ingrijorați de perspectiva violenței, dar a spus ca aducerea armatei este ultima soluție luata in calucul si ca se iau toate masurile de precauție pentru a mentine oamenii in siguranta. Insa, cea mai sigura modalitate de a se termina acest lucru este ca toata lumea sa se intoarca in comunitatile lor.

Sursa: https://www.lemonde.fr/international/article/2022/02/19/manifestations-contre-les-mesures-sanitaires-a-ottawa-une-operation-de-police-inedite-pour-deloger-les-camionneurs_6114359_3210.html

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns