Cum poti combate frica de inaltime?

Cum poti combate frica de inaltime?

Frica de inaltime este o problema reala pentru anumite persoane, insa exista cateva metode care te pot ajuta sa scapi de aceasta problema.

  1. Gandeste-te la ce sanse ai avea sa patesti ceva la inaltimea respectiva. Sansele sa mori intr-un accident aviatic este de 1 la 20 de milioane, ceea ce ar trebui sa te faca sa te simti chiar confortabil intr-un avion, intrucat sansele ca ceva sa se intample sunt extrem de mici.
  2. Indiferent de imprejurari, incearca sa te relaxezi. Fie ca esti intr-un avion sau pe un bloc inalt, incearca sa iti relaxezi corpul si mintea, de preferat sa te gandesti la altceva decat inaltimea propriuzisa. Relaxarea absoluta te poate ajuta sa iti depasesti cele mai comune frici, chiar si frica de inaltime.
  3. Probabil ca ar fi bine sa renunti la cofeina. Cofeina, iti poate da palpitatii si stare de neliniste atunci cand ai nevoie mai putin, de aceea este indicat sa renunti in totalitate la orice aliment sau bautura care contine cofeina. Aminteste-ti, este spre binele tau!
  4. Incearca sa te expui inaltimilor, incetul cu incetul. Faptul ca te expui inaltimii de care te temi atat de tare, incetul cu incetul, iti da timp sa te obisnuiesti cu inaltimea pas cu pas, ceea ce te ajuta, iar inaltimea care candva era terifianta, acum nu ti se mai pare chiar atat de rea.
  5. Incearca sa vorbesti cu un terapeut. Acesta va discuta cu tine aceasta problema si va trebui sa afle ce anume te-a speriat atat de tare incat te-a lasat traumatizat, si bineinteles ce poate face el ca si terapeut pentru a te ajuta in combaterea fricii de inaltime.
  6. Ultima metoda, care nu este tocmai indicata, ar fi sa incerci sa rezolvi problema cu ajutorul medicamentelor, dar aceasta metoda este considerata un pic extrema si se aplica pentru cazuri foarte grave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *