Iohannis acuzat de Viorica Dancila ca blocheaza activitatea Guvernului

Iohannis acuzat de Viorica Dancila ca blocheaza activitatea Guvernului

Acuzat de Dancila ca blocheaza activitatea Guvernului, Iohannis a declarat ca PSD a schimbat in doi ani si jumatate trei guverne si 80 de ministri.

Joi, la Palatul Cotroceni, Iohannis a afirmat ca PSD a generat o criza politica, si ca din 26 mai actualul Guvern nu mai are legitimitate in fata romanilor. In plus, a acuzat PSD ca a golit de continut functia de ministru, avand in vedere numarul mare de ministri schimbati din functie. „Chiar in aceste zile doamna premier vrea sa schimbe nu mai putin de opt ministri, adica o treime din Guvern!” a spus Klaus Iohannis, presedintele Romaniei.

Aceasta criza politica se poate transforma intr-o criza cu efecte directe asupra cetatenilor, si presedintele avertizeaza PSD sa puna capat rapid acestei crize. Romania poate ajunge intr-un blocaj, ceea ce poate duce la intarzierea platii salariilor si pensiilor.

Premierul Viorica Dancila a afirmat ca asteapta ca presedintele sa vina cu o decizie referitor la numirea ministrilor interimari, si motivarea respingerii remanierii. Dancila l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca a blocat activitarea Executivului. Premierul asteapta ca presedintele sa vina cu o decizie care sa arate ca vrea o Romanie normala, in care Guvernul sa functioneze asa cum ar trebui.

Criza in care se afla Romania este generata de PSD prin comportamentul iresponsabil fata de guvernarea tarii. Aceasta criza, tinde sa aiba consecinte din ce in ce mai grave, care vor afecta toti cetatenii acestei tari.

Resping categoric propunerile pentru ministrii interimari. Este obligatia premierului sa mearga de urgenta in Parlament” a declarat Iohannis. PSD i-a propus pe Nicolae Badalau (Ministerul Energiei), Ioan Denes (Ministerul Mediului) si Radu Popa (Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul), dar presedintele a respins aceste propuneri. A prelungi criza prin desemnarea unor interimari nu este o solutie, iar situatia trebuie transata cat mai curand posibil in Parlament. „Acesta este unicul mod prin care Guvernul poate incerca sa isi recapete macar legitimitatea politica.” afirma presedintele Klaus Iohannis.

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a declarat joi ca Guvernul nu poate sa emita ordonante de urgenta, avand in vedere ca echipa este incompleta, si nici sa se intruneasca in sedinte.

Sursa foto: digi24.ro

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns