Examene medicale recomandate dupa varsta de 60 de ani

Examene medicale recomandate dupa varsta de 60 de ani

Cardiologie, oftalmologie, ginecologie…iata care sunt consultatiile si examenele medicale de efectuat dupa varsta de 60 de ani. Examenele medicale regulate ne permit sa prevenim sau sa tratam din timp o eventuala problema de sanatate. Care sunt examenele medicale de realizat anual?

Un bilant cardiovascular

Riscul de tulburari cardiovasculare care afecteaza inima si vasele de sange creste odata cu inaintarea in varsta. Bolile cardiovasculare precum infarctul, accidental vascular cerebral sau insuficienta cardiaca constituie principala cauza de mortalitate in randul persoanelor cu varsta de peste 65 de ani. Consultarea unui cardiolog o data pe an ne permite sa identificam factorii de risc al acestor boli.

Un bilant dermatologic

Examenul anual al pielii la un dermatolog ne permite sa depistam un eventual cancer de piele. Acest specialist analizeaza toate alunitele si semnele si, in cazul in care i se pare ceva suspect, poate cere analize amanuntite. Cu cat un cancer de piele este detectat mai precoce, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari.

Un bilant auditiv

Testele auditive diagnosticheaza o eventuala pierdere a auzului, frecventa la varstnici. Medicul ORL va putea recomanda un aparat auditiv daca constata o problema cu auzul.

Un examen oftalmologic

Cataracta, glaucoma, degenerescenta maculara…incepand cu varsta de 60 de ani, tulburarile de vedere sunt mai frecvente. De aceea, un examen anual la oftalmolog este necesar pentru a detecta o eventuala problema oftalmologica.

Un examen fie ginecologic fie al prostatei

Femei sau barbati, ambele sexe trebuie sa faca acest tip de teste dupa varsta de 60 de ani. Femeile trebuie sa consulte medicul ginecolog dupa varsta de 60 de ani, o data pe an pentru a detecta probleme legate de menopauza si de a depista un eventual cancer uterin sau ovarian. Barbatii trebuie sa consulte un urolog pentru a depista cancerul la prostata.

Sursa: https://www.femmeactuelle.fr/sante/sante-pratique/6-examens-medicaux-a-faire-apres-60-ans-2133316

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.