Boxul, un sport educativ?

Boxul, un sport educativ?

Periculos? Violent? Nu, boxul este, inainte de toate, un sport educativ. Practicarea sa in randul copiilor are numeroase beneficii. Va spunem totul chiar acum.

De la ce varsta se poate practica boxul?

Iti poti inscrie copilul la box incepand cu varsta de 6 ani si jumatate. Este vorba despre boxul engelezesc care se poate practica de femei si barbati deopotriva. Drept urmare, daca ai o fetita, nu trebuie sa eziti sa o inscrii la box.

Care sunt beneficiile oferite de box copiilor?

Chiar daca beneficiile fizice ale acestei activitati este conditia fizica, pierderea in greutate in special, avantajele se vor observa si la nivel de comportament al copilului. Departe de a incita la cearta copiii in curtea scolii, boxul permite canalizarea energiei, ne invata sa ii respectam pe ceilalti si sa resepectam anumite reguli. Drept urmare, este o super unealta pedagogica pentru a fi mai stapan pe sine si pentru a avea mai multa incredere in fortele proprii.

Boxul: un sport periculos pentru copii?

Nu exista contra-indicatii atunci cand vine vorba de box. Daca unui copil ii place, va decide daca va merge sau nu mai departe la competitii. Cat despre intrebarea daca boxul este sau nu periculos pentru copii, specialistii ne dau asigurari ca Nu. Este unul din sporturile cu cel mai scazut risc de accidentare.

Daca ai decis sa iti inscrii copilul la box atunci trebuie sa ii asiguri si echipamentul adecvat. Copilul va avea nevoie de imbracaminte si incaltaminte adecvata, care sa ii permita sa se miste in largul sau, sa se poata misca in voie. O pereche de pantaloni scurti si un maiou din bumbac sunt potriviti. Opteaza pentru o pereche de pantofi sport comozi, care sa dispuna de o talpa antiderapanta, care sa ofere siguranta si stabilitate deopotriva in ringul de box. Nu uita de manusile de box care trebuie sa dispuna de un strat protector ce are rolul de a atenua impactul loviturii.

Sursa: https://www.citizenkid.com/article/video-la-boxe-un-sport-educatif-a1055481

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *