Examenul auto. Sfaturi pentru a fi trecut cu brio si curiozitati greu de crezut

Examenul auto. Sfaturi pentru a fi trecut cu brio si curiozitati greu de crezut

Sunt atat de multe masini pe strada incat pare greu de crezut ca obtinerea permisului de soferi este un pas dificil. In principiu nu este, insa cu toate astea, exista foarte multi oameni care trec cu greu peste examenul auto si exista chiar si persoane care renunta.

In ultimii ani, faptul ca se gasesc o multime de teste auto online si exista foarte multe informatii la indemana, a facut ca examenul sa fie promovat de un numar din ce in ce mai mare de oameni.

De-a lungul timpului insa, acest examen a dat nastere unui numar mare de intamplari interesante si de curiozitati.

Curiozitati legate de promovarea examenului auto

Cei de la i-drpciv.ro au facut o lista cu cele mai interesante statistici si curiozitati:

  1. In general, rata de promovabilitate a examenului auto din prima incercare este de pana in 30%. Judetul care sta cel mai prost la acest capitol este Iasi, unde rata de promovabilitate este de 23%.
  2. Un tanar din Botosani a insistat si a dat examenul auto de 100 de ori.
  3. Cel mai varstnic participant la examenul auto a fost o femeie de 78 de ani;
  4. Permisul de conducere este o obligatie destul de recenta in multe state. Pana nu demult, in Belgia se putea circula fara permis. Abia in 1977 belgienii au introdus obligativitatea examenului.

Ce trebuie facut pentru promovarea rapida a examenului auto?

Cel mai adesea, problemele legate de promovabilitate apar la proba teoretica. Desi legislatia auto este destul de simpla, foarte multi cursanti fac o multime de greseli. In principiu, daca se doreste promovarea examenului din prima trebuie sa se respecte o serie de reguli:

1. Sa se citeasca legislatia. Este esential ca startul pregatirii pentru examenul auto este lectura legislatiei rutiere. Aceasta contine absolut toate regulile si le permite cursantilor sa isi insuseasca o multime de informatii importante;

2. Sa gaseasca un site cu chestionare auto DRPCIV. Este important sa se rezolve teste auto online exact ca la DRPCIV. Acestea sunt cele care vor fi date si la examen, asadar, cu cat mai multe chestionare sunt rezolvate, cu atat sansele de reusita sunt mai mari.

3. Sa puna intrebari. De multe ori, legislatia rutiera poate sa fie ambigua. Tocmai de aceea exista un instructor auto care sa ofere informatii. Ori de cate ori exista o nelamurire trebuie sa fie puse intrebari.

4. Sa rezolve chestionare pana in momentul in care nu mai exista niciunul nepromovat. Este indicat sa se rezolve atat de multe teste auto pana in momentul in care nu mai exista chestionar in care numarul raspunsurilor corecte sa fie mai mic de 23.

5. Sa acorde atentie sporita orelor de condus. Cel mai adesea, intrebarile din chestionare sunt cat se poate de practice. Un elev care a acordat atentie orelor de condus va reusi sa rezolve cu usurinta o multime de intrebari din chestionarele de la examenul scolii de soferi.

Examenul auto nu este greu, insa necesita putin efort si atentie. Un elev atent va reusi, fara doar si poate, sa il treaca din prima.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *