Vivienne Westwood, icoana stilului punk care s-a prezentat fara lenjerie in fata reginei Elizabet a-II-a

Vivienne Westwood, icoana stilului punk care s-a prezentat fara lenjerie in fata reginei Elizabet a-II-a

Stilista britanica Vivienne Westwood,decedata la varsta de 81 de ani era considerata “copilul teribil al modei”.

Imparateasa stilului punk era de parere ca in fashion trebuie sa indraznesti. Joi, 29 de decembrie, Vivienne Westwood a murit la varsta de 81 de ani lasand lumeafashionului si nu numai in doliu. Creatoarea, cunoscuta pentru creatiile sale excentrice, a facut, timp de mai bine de 50 de ani din moda o tribuna politica.

Asociata perioadei punk britanice datorita creatiilor sale nonconformiste, Vivienne Westwood era considerata “copilul teribil al modei”. S-a facut cunoscuta pe scena modei in anii 70, cu creatiile sale androgine, cu tricourile sale cu slogan si atitudinea sa ireverentioasa vis a vis de institutia modei.

Cu totii si-o vor aminti pe Vivienne Westwood atunci cand, in 1992 a fost fotografiata la iesirea din Buckingham Palace fara lenjerie intima.

Militanta ecologica si politica

Vivienne Westwod s-a facut in special cunoscuta ca militanta devotata si a luptat pentru cauze in care credea. In centrul preocuparilor sale era angajamentul pentru protejarea mediului inconjurator. Pioniera, inca din anul 2008, chema industria modei sa tina cont de schimbarile climatice si ii indemna pe consumatori sa nu cumpere haine in mod constant.

O alta lupta pentru care Vivienne Westwood s-a facut cunoscuta a fost apararea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, arestat in 2019 dupa ce a petrecut mai bine de sapte ani refugiat la Ambasada Ecuatorului din Londra. Un an mai tarziu, si-a facut aparitia intr-o cusca uriasa in fata tribunalului londonez pentru a protesta impotriva extradarii acestuia.

Tricouri porno, tinute SM, pantofi cu toc ascutit sau colanti din vinil…toate acestea compun tinutele lui Vivienne Westwood. S-a facut cunoscuta pentru tricoul care arboreaza chipul reginei Elizabeth. Vivienne Westwood a declarat ca va ramane intotdeauna punk si asa a si fost.

Sursa: https://fr.style.yahoo.com/vivienne-westwood-l-ic%C3%B4ne-punk-051507332.html

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *