De ce este bine sa consumi bere (cu moderatie)

De ce este bine sa consumi bere (cu moderatie)

Numeroase sunt studiile care demonstreaza ca berea, la fel ca vinul, ar putea avea efecte benefice asupra sanatatii, cu conditia sa fie consumata cu moderatie. Iata cateva efecte pozitive ale consumului moderat de bere validate de stiinta.

Oasele. Nu mai trebuie sa te invinovatesti daca dupa munca sau in timpul unui gratar consumi bere. Este buna pentru sanatate. Mai ales pentru oase. Berea contine o cantitate importanta de siliciu care permite dezvoltarea tesuturilor osoase. Datorita unui consum moderat de bere deci vei reusi sa previi osteoporoza. Persoanele care consuma in jur de doua beri pe zi au o densitate osoasa mai ridicata decat altii.

Inima. Putina spuma nu strica seara, mai ales vara. Numeroase studii au demonstrat importanta consumului de bere in ceea ce priveste prevenirea bolilor cardiovasculare. Cifrele sunt impresionante deoarece este vorba despre o reducere cu 20-40% in ceea ce priveste riscurile de a avea o criza cardiaca. Berea contine in egala masura „colesterol bun”, HDL, care ne ajuta sa prevenim obstructia arterelor.

Rinichii. Pe langa inima si oase, berea este in egala masura benefica pentru rinichi. Stim deja ca apa este importanta pentru a permite buna functionare a rinichilor si ca berea are o compozitie de 95% apa. Insa, datorita consumului de bere vom reusi sa evitam formarea de calculi renali. Pentru consumatorii regulati de bere riscul de a dezvolta calculi scade cu pana la 40%.

Creierul. Chiar daca consumul unui pahar cu bere nu te face mai inteligent, acesta din urma are totusi efecte benefice asupra creierului. Da, da, asupra crierului, ai auzit bine. Consumul de bere reduce riscul de a suferi de maladia Alzheimer si alte maladii neurodegenerative.

Vitamine. Chiar daca te indoiesti de acest lucru, berea contine vitamine. Consumatorii regulati beneficiaza de un nivel de vitamina B6 cu 30% mai ridicat decat media si berea mai contine in egala masura si vitaminele B12 si B9.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *