De ce nu este bine sa incarci telefonul in apropiere de locul in care dormi?

De ce nu este bine sa incarci telefonul in apropiere de locul in care dormi?

Pentru numeroase persoane, telefonul mobil este un dispozitiv indispensabil in viata de zi cu zi. Insa, atunci cand este folosit intr-un mod neadecvat, poate deveni potential periculos. In cele ce urmeaza va explicam de ce nu este bine sa incarcatii telefonul in apropiere de pat.
Sa stai in apropiere de locul incare se incarca telefonul pe timp de noapte este o greseala destul de mare.

De ce este bine sa te indepartezi de telefon noaptea, atunci cand il incarci?

Numerosi suntem cei care ne folosim telefoanele inteligente in timp ce le incarcam. Iata motivele pentru care acesta este un obicei extrem de daunator.

Incarcarea telefonului mobil in apropiere de pat este un obicei care ne apropie de un eventual pericol de incendiu. Incarcatorul telefonului ar putea fi responsabil de producerea unui incendiu daca aparatul este siuat in apropiere de pat sau de perna sau daca incarcatorul este defect.
In plus, un risc de supraincalzire a aparatului in curs de incarcare ar putea in egala masura cauza un incendiu. Cel mai bine este sa incarci telefonul cat mai departe de patul in care dormi si sa te asiguri de faptul ca folosesti incarcatorul sau original.

Telefonul ne poate perturba somnul

Acest gadget este pentru multi de neinlocuit si il lasam rareori din maini. Numeroase sunt persoanele care il folosesc inainte de somn, direct din incarcator. Acest obicei nu face decat sa ne perturbe somnul. Un telefon activ este responsabil de o noapte de somn mai putin calitativa. Pe langa faptul ca, creierul nostru ramane partial in alerta, lumina albastra transmisa de telefonul mobil ar avea efecte similare cu cele ale cofeinei. Lumina albastra ne stimuleaza si ne creste ritmul cardiac. Consultand telefonul pe timp de noapte, daca ne uitam la ceas spre exemplu, corpul asociaza acest lucru cu lumina zilei, provocand perturbari ale ritmului corporal.

Sursa: https://www.santeplusmag.com/pourquoi-est-il-important-de-ne-pas-charger-le-telephone-portable-a-proximite-la-nuit-ma-vie-au-quotidien-000014741/

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.