Cat poti slabi intr-o luna?

Cat poti slabi intr-o luna?

In fiecare zi, feed-urile noastre de social media sunt bombardate cu reclame de la companii care te ajuta sa slabesti, promitand ca, daca urmezi planul lor, poti pierde 5, 8 si chiar 10 kg intr-o luna. Cand stim ca urmeaza o prima intalnire, o reuniune, nunta, sau un alt eveniment major, poate fi tentant sa credem aceste afirmatii. Dar, cu un plan sanatos de scadere in greutate, cu rezultate pe termen lung, cat de mult te astepti sa slabesti intr-o luna?

Intr-o luna, poti anticipa in mod rezonabil sa pierzi pana la 5 kg, daca urmezi un plan destul de strict. A pierde 500 de grame de grasime corporala este echivalent cu 3500 de calorii. Pentru a pierde un kg pe saptamana, trebuie sa scazi 1000 de calorii pe zi. Eliminarea se poate face prin taierea de calorii consumate intr-o zi sau cresterea cantitatii de calorii arse in timpul antrenamentului.

10 moduri simple de a elimina calorii

Pentru a ajunge la o reducere de 1000 de calorii, ar trebui sa ai un antrenament moderat de cinci pana la sase zile pe saptamana. Numarul de calorii arse efective vor fi determinate in functie de sex, greutate, cat de repede ai facut exercitiul, si tipul acestuia. Iata doar cateva exemple generale care sunt bazate pe o persoana care are o greutate de 80 de kg.

  • Alergare pe banda timp de 20 de minute la 6 mph: 229 de calorii
  • Miscare pe bicicleta eliptica timp de 30 de minute: 179 calorii
  • Inot bras timp de 30 de minute: 189 calorii
  • Kickboxing timp de 30 de minute: 357 calorii

5 Antrenamente care ard grasimile rapid

Mantra, “mananca mai putin, misca-te mai mult,” poate suna ca un sfat banal, dar este cea mai buna gandire. Planurile de dieta care promit o pierdere in greutate mai mare de 10 kg pe luna,  iti vor cere probabil sa faci eforturi mai mari decat poti la un antrenament, sau sa mananci mai putin decat limita de calorii necesare intr-o zi. Academia Americana de Nutritie recomanda ca femeile sa nu manance niciodata mai putin de 1200 de calorii, si barbatii mai putin de 1.800 de calorii pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *