Cum ne putem hidrata atunci cand nu ne place apa

Cum ne putem hidrata atunci cand nu ne place apa

Regula de aur pentru o hidratare corespunzatoare este sa bem minim 1,5 litri de apa pe zi. Insa, exista persoane carora nu le place apa, pur si simplu nu o pot bea. Ceaiurile si infuziile pot fi o alternativa potrivita insa apele aromatizate cer mai multa prudenta.

Apa nu se poate inlocui conform specialistilor. Este cea mai una bautura care poate exista. Ne confera mineralele esentiale, ne hidrateaza si nu contine nici zahar, nici aditivi. Persoanele carora nu le place apa trebuie sa gaseasca o solutie pentru a acoperi aceste nevoi hidrice. Corpul nostru este compus din 65% apa. Insa, este important sa ii furnizam apa in cantitati suficiente in fiecare zi, pentru a-si mentine echilibrul hidric. Apa este utila si pentru a fabrica sange, urina si transpiratie.

Ce putem bea daca nu ne place apa?

O solutie posibila este aceea de a consuma ceaiuri sau infuzii. Spre exemplu, poti infuza cateva frunze de menta. Insa, acest lucru depinde de vasrsta fiecaruia. Copiilor nu li se recomanda apa mentolata. Acestia trebuie obisnuiti inca de mici cu ceaiuri si infuzii daca nu au obiceiul sa consume multa apa.

Sunt bune apele aromatizate?

Ceaiul de menta sau orice tip ceai este mult mai bun decat apa aromatizata. Sucurile, pe langa faptul ca au un continut ridicat de zahar, contin si numerosi aditivi. Acelasi lucru este valabil si in cazul apelor aromatizate, obtinute datorita unor pastille efervescente.

Aceste ape aromatizate au un continut bogat de aditivi. Poti aromatiza tu apa cu ajutorul unei lamai, cu menta, ghimbir sau infuzii neindulcite.

Ne putem lasa tentati de apa minerala?

Daca organismul este sanatos si nu prezinta niciun fel de patologie, atunci se poate consuma fara probleme apa minerala. Insa, pentru planeta, cel mai bine este sa consume apa plata.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns