Cum alegi si cum asezi mobilierul scolar?

Cum alegi si cum asezi mobilierul scolar?

Copiii, adolescentii si adultii tineri sunt prezenti aproape zilnic in salile de curs, incercand sa acumuleze cat mai multe informatii si sa isi gaseasca un drum in viata. Atentia, motivatia si eficienta cu care acumuleaza informatii depind, intr-un procent foarte mare, de atitudinea si pregatirea cadrelor didactice.

Elementele de mobilier scolar conteaza si ele foarte mult, insa. Indiferent ca este vorba despre tabla de scris, despre cuierul din sala de curs sau despre banca in care isi petrec elevii cateva ore pe zi, acestea pot avea un impact direct asupra modului in care copiii se dezvolta.

Conform acestui producator mobila Furnissa, cu o experienta vasta in constructia de mobilier scolar, evidentiaza faptul ca micile detalii sunt foarte importante si dezvaluie o serie de reguli care transforma mobilierul intr-unul eficient.

Mobilierul trebuie sa fie ales in functie de varsta celor mici

Forma, inaltimea si micile detalii pe care le are o banca scolara trebuie sa difere in functie de varsta copiilor care o folosesc.

Pentru cei foarte mici, este bine sa se foloseasca o banca scolara colorata, rezistenta, cu colturi rotunjite si cu spatii de depozitare. Pentru cei mai mari, spatiul este important, asadar, bancile mai mari, cu spatiu suficient de lucru sunt de dorit.

Indiferent de varsta insa, bancile trebuie sa fie alese in asa fel incat sa poata face fata mai multor generatii.

Nu doar banca trebuie sa tina cont de varsta, ci si alte elemente cum ar fi dulapurile sau cuierele, care trebuie sa aiba inaltime accesibila pentru toti utilizatorii.

Scaunele trebuie sa contribuie la o dezvoltare sanatoasa

Un scaun bun este strans legat de masa de lucru si ii asigura copilului o pozitie sanatoasa atunci cand sta in banca.

Desi ar parea ca pozitia din banca nu este atat de importanta, aceasta decide sanatatea pe termen lung a celor mici.

Este recomandat sa se opteze pentru un pupitru scolar cu spatiul de lucru putin inclinat si cu scaune gandite in functie de inaltimea acestuia.

Nu trebuie sa lipseasca spatiile de depozitare

Majoritatea bancilor si a pupitrelor scolare sunt dotate cu un mic spatiu de depozitare. De multe ori insa, nu este suficient. Dulapioarele din clasa sunt si ele extrem de importante, deoarece permit asezarea manualelor care nu trebuie sa fie luate acasa sau a diverselor accesorii folosite in sala de curs.

Un dulap scolar trebuie sa fie foarte rezistent si de asemenea, trebuie sa fie bine fixat in asa fel incat sa nu existe riscul de a fi doborat de energia debordanta a prichindeilor.

Un mobilier de buna calitate poate sa treaca, adeseori, neobservat. Un mobilier de proasta calitate insa, isi va spune cuvantul si va avea un impact serios asupra sanatatii celor mici. Tocmai de aceea, profesorii sau parintii care se ocupa de achizitia mobilierului dintr-o clasa trebuie sa se asigure ca acesta este gandit in asa fel incat sa asigure cateva ore pe zi de educatie confortabila, facilitand atentia sporita asupra profesorului.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns