Cand trebuie schimbate anvelopele?

Cand trebuie schimbate anvelopele?

Cand trebuie schimbate anvelopele? Este un lucru care te intrebi si tu? Trebuie sa stii ca atata timp cat folosesti o masina, este foarte important sa ai grja de anvelope. Sunt un gaj pentru siguranta ta. In plus, pe vadrexim.ro, poti comanda anvelope iarna specifice sezonului rece.

In mod precis sau exact nu se poate sti sau preconiza durata de viata a unei anvelope. Durata de viata a unei anvelope, dar si distanta care poate sa fie parcursa cu aceasta este un lucru care tine de o multime de factori, printre care si conditile de drum, intretinerea anvelopelor sau felul in care conduce soferul.

Dar, dupa o durata de cinci mari sau chiar mai mare, anvelopele ar trebui sa fie examinate cu atentie, asta deoarece o anvelopa uzata este o anvelopa periculoasa.

Cand trebuie schimbate anvelopele?

Anvelopele sunt un element determinant pentru siguranta masinii si a condusului. Sunt cea mai importanta legatura dintre masina si sosea. Daca te intrebi si tu Cand trebuie sa fie schimbate anvelopele, iata cateva situatii de care sa tii cont.

Limita legala de uzura este atinsa. Exista pe anvelope martori de uzura care pot indica limita de uzura legala de 1, 66 mm pentru a garanta securitatea. Limita uzurii minime este de 1, 66 mm. Daca partea aurie a anvelopeloe este vizibila inseamna ca limita legala de uzura este atinsa. Daca este depasita, esti pasibil de amenda.

Anvelopele sunt deteriorate. Ai virat gresit si te-ai lovit de bordura sau de un trotuar? Sau pur si simplu ai intrat cu masina intr-o groapa din sosea? Acest lucru poate duce la taieturi, la crapaturi sau deformari ale anvelopelor. Iar acest lucru este periculos pentru masina. Cel mai bine ar fi  sa apelezi la un specialist.

Semne de « imbatranire » sau invechire. Foarte multi factori sunt de luat in considerare pentru durata de viata a unei anvelope. Aceste lucruri depind de factorii climatici, de depozitare, de frecventa de utilizare, de viteza, de presiune, de intretinere si de obiceiurile de condus sau starea soselelor.

Dupa ce au trecut cinci ani, anvelopele ar trebui sa fie schimbate de catre un specialist in fiecare an. Si anvelopele ar trebui sa fie schimbate dupa cinci ani, din precautie, chiar daca par impecabile.

O uzura regulata. Se pot constata mai multe uzuri anormale la o anvelopa. Putem  vorbi despre o uzura asimetrica sau o uzura cauzata de o presiune mult prea mica sau de o presiune prea mare.

Codul D.O. T. iti poate arata varsta anvelopelor tale. Anvelopele fabricate dupa anul 2000 vor avea un cod de 4 cifre. Primele doua cifre indica saptamana iar ultimele doua anul fabricarii. De exemplu, o anvelopa cu codul 2711 inseamna ca a fost fabricata in a douazeci-si-saptea saptamana a anului 2011.

Pe langa stilul de condus, conditile climatice pot afecta si ele anvelopele. Anvelopele 4 Seasons au cele mai bune performante in conditii climatice temperate in timp ce anvelopele de vara au cele mai bune performante atunci cand este mai cald afara. Anvelopele de iarna sunt mai performante cand este mai rece afara.

Deci nu este un raspuns unic la intrebarea cand trebuie schimbate anvelopele spun? Acest lucru depinde de mai multi factori. Iar un control in mod regulat te va ajuta sa iei din timp masurile necesare spun cei de la Nokian Tyres.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *