Moartea reginei Elisabeta a II-a: data inmormantarii a fost dezvaluita

Moartea reginei Elisabeta a II-a: data inmormantarii a fost dezvaluita

Din data de 8 septembrie, Anglia isi plange regina. O perioada de doliu care va mai dura cateva zile.

Dupa un prim comunicat ingrijorator cu privire la starea de sanatate a reginei Elisabeta a II-a, a aparut stirea trista, cea a decesului reginei, cateva ore mai tarziu, pe data de 8 septembrie. Linistita, inconjurata de copiii sai, regina a murit la castelul Balmoral unde isi petrecea vacanta. De la raspandirea vestii mortii sale, omagiile curg din intreaga lume: anonimi, politicieni, suverani, oameni de rand…toata lumea isi doreste sa ii ofere un ultim omagiu reginei care a domnit numai putin de 70 de ani.

Data inmormantarii reginei

In mod traditional, funeraliile unui monarh se deruleaza 10 zile dupa deces. Insa, pentru regina nu va fi cazul deoarece cele 10 zile s-ar implini intr-o zi de duminica, zi sacra in bisericile din Anglia. Drept urmare, a doua zi, adica pe data de 19 septembrie la orele 11, va avea loc inmormantarea reginei Elisabeta a II-a. 2000 de persoane sunt asteptate la funeralii si, in intreaga tara, se vor fixa doua minute de reculegere.

Inainte de data de 19 septembrie vor avea loc mai multe evenimente. Pentru moment, corpul neinsufletit al reginei se afla inca la castelul Balmoral insa, in curand, va fi deplasat la Edinburgh, apoi la palatul Buckingham din Londra. Pe data de 14 septembrie, sicriul va ajunge la Westminster Hall unde va fi expus timp de 23 de ore pe zi pentru ca oamenii sa poata sa vina sa isi ia ramas bun de la regina. Sicriul va fi sprijinit de o platforma, cunoscuta sub numele de catafalc.

Sicriul reginei va fi acoperit cu Steagul Regal si, odata ce va ajunge la Westminster Hall va fi acoperit cu Coroana Imperiala a statului. Sala mare este cea mai veche parte din cadrul Palatului Westminster, in inima guvernului britanic.

Sursa: https://www.elle.fr/People/La-vie-des-people/News/Deces-d-Elisabeth-II-la-date-des-funerailles-de-la-reine-devoilee-4049177

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *