Icoane sfinți potrivite pentru casele credincioșilor

Icoane sfinți potrivite pentru casele credincioșilor

Să începem cu Icoana marelui Martir Gheorghe care este una dintre cele mai puternice și venerate reprezentări. Ar trebui să fie prezentă în fiecare casă. De asemenea, un număr foarte mare din populația România îi poartă numele acestui sfânt.

El personifică, în principal, mijlocirea credincioșilor ce au legătură cu domeniul military. De asemenea, are putere asupra fermierilor și îi apară de tot ce se poate întâmpla rău. Imaginea Sfântului Gheorghe are putere videncătoare asupra tuturor persoanelor care se vor ruga sincer la acesta.

Sfinții Petru și Pavel, o altă icoană puternică. Acești doi sfinți se roagă pentru credință. Apostolii și icoanele lor ajuta la creșterea credinței și au puterea de a aduce mântuire asupra oamenilor care și-au pierdut credința în Hristos din diferite motive. Acești apostoli au avut un rol important în răspândirea creștinismului pe întreg pământul. Sfântul care se spune că are puterea de a proteja pescarii este Sfântul Petru, iar Pavel este ocrotitorul elevilor, studentilor sau persoanelor care urmează să susțină un examen.

Arhanghelul Gabriel este un înger sfânt credincios, este ocrotitorul poporului nostru. Îngerul care apare în picturile antice, îngenuncheat în fața Fecioarei Maria și oferindu-i un crin, este Arhanghelul Gavriil. Numele său înseamnă „Dumnezeu este puterea mea”. El este unul dintre cei trei arhangheli menționați în Biblie. Arhanghelul Gabriel are puterea excepțională de a rezolva problemele și de a vindeca bolile severe, atât cele psihologice dar și fizice.

Icoana Arhanghelului Mihail este, de asemenea, foarte importantă. Oamenii se roagă la aceasta pentru cunoașterea credinței în Dumnezeu și de apropiere de el atât în faptele, cât și gândurile lor. Icoana Arhanghelului Mihail are puterea excelentă vindecătoare și să ajute oamenii atunci când se simt nedumeriți și să înțeleagă mai ușor care este drumul lor în viață. Pe lângă acest fapt, Sfinții Gabriel și Mihail ocrotesc credincioșii de persoanele rele și permit găsirea ușoară a soluțiilor atunci când apar circumstanțe dificile din viață.

În locuințele creștinilor se întâlnesc, adesea, aceste icoane sfinte:

Nicolae de Mira considerat patron al călătorilor. Această icoană protejează călătorii și cei care rătăcesc prin viață. De asemenea, oferă protecție împotriva sărăciei și nevoilor. Creștinii ortodocși păstrează adesea această icoană în casele lor în locuri sfinte.

Icoana martirului vindecător Panteleimon este o icoană des întâșnită în casele noastre. Icoana Se întâmplă aceasta, deaorece credincioșii se roagă la sănătate și vindecare.

Icoana mijlocirea poporului, Maica Domnului din Kazan te protejează în fiecare moment și la toate tipurile de probleme, fie ele cu rezolvări dificile sau mai ușoare. Salvează creștinii de la momente de tristețe și lenevie. De asemenea, va ajuta împotriva dezastrelor. Are putere magnifică asupra bolilior, în specia celor oculare.

Icoana Sfintei Treimi simbolizează iubirea, mintea și înțelepciunea. Această icoana este una dintre imaginile simbolice și cele mai importante din creștinism. Acestea fiind spuse, dacă vă întrebați ce icoană ar trebui să păstrați în casa dumneavoastră, nu uita să iei în considerare icoana Sfintei Treimi.

Serafim de Sarov ajută la crearea unei stări constante de fericire și pace. Sfântul aduce credincioșii pe calea cea corectă și pe cea a adevărului.

Petru și Fevronia sunt cunoscuți și închinați pentru loialitatea și fericirea în cuplu și familie. În consecință, este create o căsnicie liniștită și toată familia este sănătoasă. Oamenii se închină la această pe copii sănătoși, naștere ușoară.

Cele menționate mai sus, dar și alte icoane, îți vor oferi posibilitatea de a avea o stare de liniște și armonie în casă și familie.  Dacă nu te-ai decis încă ce icoană ar fi cea mai potrivită la tine în casă, tot ce ai de făcut, este să privești și să simți energia pe care ți-o transmite.

Sursă: atelier-de-icoane.ro

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns