Lucruri interesante de stiut despre Coca-Cola

Lucruri interesante de stiut despre Coca-Cola

De la reteta sa misterioasa la consumul sau de-a lungul globului…iata cateva lucruri interesante de stiut despre una din cele mai consumate bauturi din lume, Coca-Cola.

Coca-Cola era un medicament. Initial, aceasta bautura era vanduta pentru a trata durerile de cap. In plus, era preparata pe baza de frunze de cocaina, chiar daca intr-o cantitate foarte mica, 9 miligrame pentru un pahar. Incepand cu anul 1903, cocaina a fost inlocuita cu cofeina, cu efecte la fel de excitante si puternice asupra creierului nostru.

Coca-Cola este disponibila in toate tarile lumii…in afara de 2. Este vorba despre Coreea de Nord si Cuba. In afara de aceste doua tari, este posibil sa comanzi Coca-Cola peste tot. Conform estimarilor, consumul mondial de Coca-Cola ar fi de 350 de miliarde de litri pe zi, adica 10.000 de litri pe secunda. Coca-Cola este prima bautura fara alcool care a calatorit in spatiu, in 1885.

Mos-Craciun este rosu datorita marcii Coca-Cola. Chiar daca nu stim daca marca este singura responsabila pentru acest lucru, este, totusi in mare parte. In 1930, Coca-Cola decide sa faca cea mai mare campanie publicitara din lume. Mos Craciun este imbracat aici in rosu si in alb, culorile companiei de altfel si bea Coca-Cola, ce altceva? Succesul este rasunator.

Reteta sta bine ascunsa intr-un seif. Numeroase sunt legendele care circula in jurul retetei (nu chiar atat de secrete) de preparare a celei mai consumate bauturi din lume. Legenda spune ca reteta s-ar ascunde foarte bine intr-un seif situat la subsolurile bancii SunTrust Bank din Georgia. Doar doi sau trei angajai, alesi cu mare grija de altfel cunosc formula exacta a bauturii. In realitate, reteta, modificata in 2012, nu mai este chiar atat de secreta. Utilizarea cromatografiei permite identificarea facila a ingredientelor regasite in aceasta bautura…

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *