Bolnav de diabet, Zverev creeaza o fundatie pentru diabetici

Bolnav de diabet, Zverev creeaza o fundatie pentru diabetici

Alexander Zverev Foundation are drept scop principla ajutarea persoanelor care sufera de diabet. Tenismenul sufera de aceasta boala de la o varsta frageda, de la doar trei ani.

Fundatia deschisa de Zverev

Nevoit sa stea departe de terenul de tenis dupa ce a suferit o accidentare grava in cadrul semifinalei Roland Garros in care a jucat impotriva lui Rafael Nadal, Alexander Zverev a declarat ca sufera de diabet si asta de la varsta de doar trei ani.

Tenismenul in varsta de 25 de ani a profitat de aceste dezvaluiri facute pentru a anunta lansare fundatiei Alexander Zverev Foundation, destinate sa vina in ajutorul persoanelor care sufera de aceasta afectiune. Prin intermediul acestei fundatii, actualul numarul 2 mondial isi doreste sa ii ajute pe cei care sufera de diabet de tratamentul necesar. Daca un copil diabetic nu primeste ingrijirile necesare, riscurile ca acesta din urma sa moara sunt destul de ridicate. Poate duce o viata normala si fericita daca urmeaza tratamentul adecvat. Zverev s-a aratat dornic sa furnizeze materialul necesar celor dornici sis a le permita copiilor care poate nu isi permit tratamentul necesar sa aiba o viata lunga si fericita.

Zverev isi doreste, in egala masura, sa reflecte, prin intermediul carierei sale in tenis, ca aceasta boala nu este un sfarsit in sine. Cu ajutorul acestei fundatii, sportivul isi doreste sa le transimita un mesaj parintilor si copiilor din intreaga lume, ca nu exista nicio limita, in afara de cele pe care ni le impunem noi insine.

Alexander Zverev a recunoscut de curand faptul ca sufera de diabet inca din copilarie, dar aceasta problema l-a ambiționat sa-si depaseasca limitele si sa demonstreze ca se poate face performanța in ciuda faptului ca are o boala destul de grava. In prezent, Alexander Zverev se recupereaza dupa accidentarea la glezna dreapta, din cadrul Roland Garros.

Sursa: https://www.lefigaro.fr/sports/tennis/tennis-atteint-de-diabete-zverev-cree-une-fondation-pour-les-diabetiques-20220806

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns