Finala Roland-Garros: Nadal Djokovic in cifre

Finala Roland-Garros: Nadal Djokovic in cifre

Numarul 1 si 2 mondial, care se infrunta in cadrul unei finale in aceasta duminica, nu inceteaza sa bata toate recordurile.
Nu am putea sa ne dorim mai mult. Cel mai bun jucator de pe pamant din istorie fata in fata cu stapanul lumii, de neegalat in ultimii ani. Nadal Djokovic, episodul 56 se joaca in aceasta dupa-amiaza, incepand cu ora 15 in cadrul Roland-Garros. Dupa Roger Federer, cei doi nu au incetat sa sfideze legile tenisului. Si nu inceteaza sa stabileasca record dupa record.

1.Novac Djokovic nu a castigat decat o data Roland-Garros, in 2016, in cadrul partidei cu Andy Murray. Doar un Grand Chelem mai lipsea in acea epoca unui palmares deja extrem de consecvent. Un an in care Nadal, ranit la incheietura stanga, s-a vazut nevoit sa renunte inainte de turul al treielea.

2.Nadal nu a pierdut decat de trei ori in…101 meciuri la Paris. Din cele 322 de seturi pe care le-a disputat inca din anul 2005, acesta din urma a lasat in urma doar 27. Si nu a pierdut inca anul acesta, in ciuda unor meciuri decisive. Vertiginos. Doar Soderling (in 2009) si Djokovic (in 2015) au reusit aceasta performanta.

3.Cei doi barbati s-au infruntat pana acum de 55 de ori, cea mai mare rivalitate din tenis in ceea ce priveste numarul de meciuri. Djokovic este cel care conduce acest dans cu 29 de succese. Insa Nadal este cel care a reusit sa castige ultimele trei infruntari pe teren.
4.In aceasta luni, Djokovic a petrecut numai putin de 290 de saptamani pe tronul Mondial. Doar Roger Federer (310) a reusit sa se descurce mai bine decat el pana in prezent. Jucatorul originar din Belgrad ar trebui sa reuseasca sa il depaseasca in primavara viitoare. Un record in plus de asezat la palmares.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *