Australia Open: toti jucatorii trebuie sa fie vaccinati, Djokovic sub presiune

Australia Open: toti jucatorii trebuie sa fie vaccinati, Djokovic sub presiune

Organizatorii turneului Grand Chelem au anuntat ca vaccinarea urmeaza sa fie obligatorie pentru toti jucatorii care participa la editia 2022 din ianuarie. Prezenta lui Novak Djokovic este inca in suspans, numarul 1 mondial refuza pur si simplu sa spuna daca este sau nu vaccinat…

Numarul 1 mondial va fi sau nu prezent intre 17-30 ianuarie 2022? Responsabilul de turneul Grand Chelem, Craig Tiley, tocmai a confirmat ca toti participantii trebuie sa fie vaccinati, in mod obligatoriu, pentru a putea participa la competitie. Problema este ca Novack Djokovic refuza pur si simplu sa spuna daca este sau nu vaccinat, de fiecare data spune ca este o chestiune personala. Craig Tiley a declarat ca i-ar placea sa il vada pe Djokovic participand la Australian Open 2022 si ca stie ca jucatorul este constient de faptul ca, pentru a participa, trebuie sa fie vaccinat.

Dincolo de jucatori, toate persoanele prezente pe site-ul evenimentului, de la sponosori la personal, vor fi nevoiti sa se plieze aceste decizii luate de Primul Ministru al Statului Victoria. Capitala, Melbourne, este orasul gazda al turneului. Al doilea oras ca marime din Australia abia a iesit din peste 260 de zile de carantina cumulate, ceea ce face din el unul din orasele cu cea mai lunga perioada de lockdown. In octombrie, autoritatile locale au exclus ideea de a acorda o dispensa speciala jucatorilor nevaccinati pentru a putea participa la acest turneu.

Nadal va fi prezent

Jucatorii si antrenorii au fost nevoiti sa stea intr-o carantina de doua saptamani in hoteluri cu ocazia editiei precedente a Australia Open, amanate pentru luna februarie in 2021. Numarul spectatorilor a fost limitat la 30 000, adica doar 50% din capacitate. Datorita unei rate de vaccinare aproape de 90%, tribunele vor fi pline pentru editia 2022.

Pentru moment, stim sigur ca Rafael Nadal si Serena Williams vor fi prezenti. In maxim doua-trei saptamani se vor finaliza listele cu participantii.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns