Boxeuri: marii neinvinsi ai istoriei

Boxeuri: marii neinvinsi ai istoriei

Istoria recenta il considera pe Floyd Mayweather Jr unul din cei mai mari boxeuri ai timpurilor moderne. Americanul, nascut in 1977 a fost de cinci ori campion mondial in cinci categorii de greutate diferite si a participat la numai putin de 50 de lupte in 18 ani de cariera.

Particularitatea suplimentara a jucatorului? Nu a fost niciodata invins pe ring, nici macar in cele mai spectaculase dueluri. Un exemplu concret este meciul impotriva lui Victor Ortiz, in 2011, cu Manny Pacquaio in 2015 si cu Conor McGregor pe data de 26 august 2017 in cadrul faimosului Money Fight.

Boxeuri: marii neinvinsi ai istoriei

Sa fie atunci Mayweather cel mai mare boxeur din istorie? Raspunsul este discutabil. Nu este singurul boxeur care nu are nicio infrangere la activ. Exista multi alti boxeuri care nu au fost vreoata infranti pe ring. Iata care sunt acestia.

Boxeuri legendari precum Mohammed Ali, Ray Sugar Robinson, Hagler, Léonard sau Joe Louis nu apar in acest clasament din simplul motiv ca au avut parte de minim o infrangere in cariera.

Jucatorii de box de mai jos nu au inregistrat nicio infrangere pe circuitul oficial in ciuda carierei mai lungi de 10 ani.

– Lazlo Papp (Ungaria, categoria medie): 29 de lupte (din care 7 camipionate europene), 27 victorii, 2 meciuri nule, intre anii 1957-1964.
– Terry Mash (Anglia): 27 de lupte (din care 2 campionate mondiale), 26 victorii si un meci nul intre anii 1981-1987.
– Ji-Won Kim (Coreea de Sud): 18 lupte in ring (din care cinci campionate mondiale), 51 de victorii si 2 meciuri nule intre anii 1982- 1986.
– Ricardo Lopez (Mexic): 52 de lupte (din care 26 campionate mondiale), 51 de victorii, din care 38 inainte de limita de timp, un meci nul tehnic, intre anii 1985-2001.

Sursa: https://saviezvous.fr/4-boxeurs-invaincus/

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *