Bayern Munchen: viata fara Lewandovski

Bayern Munchen: viata fara Lewandovski

Chiar daca ramane, in mod evident periculoasa, echipa bavareza nu mai este aceeasi fara golgheterul polonez.

Iti lipseste si tie? Victima unei accidentari ligamentare la genunchi, jucatorul de origine poloneza Robert Lewandovski va trebui sa stea pe tusa minim patru saptamani. Nici vorba sa fie prezent in timpul meciului din 13 aprilie, cu PSG din cadrul Ligii Campionilor. In cazul unui jucator ca el, important este sa nu revina prea devreme…aceasta este declaratia facuta de antrenorul bavarez Hansi Flick. Timp de o saptamana, nu are voie sa faca absolut niciun fel de miscare. Apoi, in functie de procesul de convalescenta, se va hotari cand se va intoarce pe teren.

La cinci goluri distanta in campionat de Gerd Muller

Drept urmare, asteptand sa se recupereze cat mai curand cu putinta, Lewandovski va lipsi de la apel miercuri, pe Allianz Arena, in meciul impotriva PSG. Si este o lovitura dura pentru echipa Bayern Munchen deoarece “Lewa” este esential pentru echipa. Statisticile sale sunt absolut uimitoare: 42 de realizari din 36 de meciuri de la inceputul sezonului, din care 35 in 25 de meciuri din Bundesliga, la cinci goluri distanta de legendarul jucator Gerd Muller care are la activ 40 de goluri in campionat, intre anii 1971-1972.

Nu a primit Balonul de aur iarna trecuta din simplul motiv ca acesta din urma nu a fost atribuit din cauza pandemiei cu coronavirus. Lewandovski a fost nevoit sa se multumeasca cu trofeul jucatorul Fifa al anului.

Insa cifrele nu spun totul. Dinamismul si anticiparea pe suprafata, capacitatea de a marca in absolut orice situatie de joc…toate acestea il caracterizeaza pe jucatorul polonez. Chiar daca Bayern are un efectiv destul de solid, doi jucatori ii sunt indispensabili: Manuel Neurer, cel mai bun portar din lume si Robert Lewandovski, cel mai bun atacant central de pe planeta…

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns