Lucruri pe care nu le stii despre celebra papusa Barbie

Lucruri pe care nu le stii despre celebra papusa Barbie

Papusa Barbie a fost introdusa pe piata incepand cu data de 9 martie 1959, ceea ce face din aceasta data sa de nastere oficiala.

Cea mai celebra papusa din lume a vazut lumina zilei in anul 1959, intr-o fabrica de jucarii din partea de sud a Californiei, Mattel, Inc. Ruth Handler, co-fondatoarea Mattel alaturi de sotul sau Elliot, care este la originea celebrei Barbie.

La 62 de ani, Barbie nu isi arata deloc varsta. Descopera cateva lucruri pe care poate nu le stii despre celebra papusa Barbie chiar acum.
Numele sau adevarat. Putini stiu ca adevaratul sau nume este Barbara Milicent Roberts. Nu se cunoaste originea celui de-al doilea prenume si a numelui sau de familie.

Aspectul fizic al papusii Barbie a starnit controverse inainte ca aceasta sa fie pusa la vanzare. Mamele intrebate in cadrul unui studiu de piata realizat de catre Mattel in 1958 denuntau formele sale provocatoare.

Rozul nu a fost intotdeauna culoarea sa. Chiar daca in ziua de azi rozul a devenit o culoare specifica pentru papusile Barbie, prima papusa Barbie purta un costum de baie cu dungi negre si albe. La acea vreme era vanduta cu 3 dolari bucata insa, in stare impecabila, cele mai vechi papusi Barbie sunt estimate la peste 27 000 de dolari.

Primul si cel mai celebru accesoriu al papusii Barbie. Pentru a raspunde cererii consumatorilor in 1961, Mattel a introdus cel mai celebru “accesoriu” al lui Barbie: pe Ken.

Barbie are o sora. Chiar daca, de-a lungul anilor, Barbie a avut mai multi frati si mai multe surori printre care Tutti, Todd, Kelly si Krissy, una din primele versiuni ale surorii sale Skipper (spre anul 1975) avea un atu memorabil: daca ii roteai bratul, pieptul ii crestea. Pubertatea, o etapa atat de usoara pentru unii…nu-i asa?

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *