Tot ce trebuie sa stii despre leurda, aceasta mica comoara gustativa

Tot ce trebuie sa stii despre leurda, aceasta mica comoara gustativa

Cu siguranta ai auzit despre leurda. Cunoscuta pentru multiplele sale virtuti medicinale, acest aliment, cunoscut in egala masura sub denumirea de « usturoiul ursului », seamana la prima vedere cu o lacrimioara insa emana un miros discret de usturoi. Iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta mica comoara care are grija de organismul nostru.

Leurda apare la sfarsitul iernii sau inceput de primavara. Creste in general in locuri mai umide, mai putin luminoase. O regasim in general de-a lungul micilor cursuri de apa si florile sale mici albe apar in lunile aprilie-iunie. Drept urmare, ne aflam in plin sezon de leurda. De aceea, am decis sa va spunem mai multe lucruri despre acest aliment cu 1001 virtuti.

Purifica organismul in mod natural. Leurda prezinta numeroase avantaje pentru organismul nostru. Actioneaza impotriva colesterolului rau care provine din grasimile saturate regasite in alimentele de origine animala si contribuie la diminuarea tensiunii arteriale. Poseda in egala masura un efect depurativ  care permite curatarea stomacului. Astfel, leurda actioneaza asemeni unui antiseptic intestinal. Datorita caracterului sau salbatic este mai buna decat usturoiul traditional.

Consumata sub forma de salata, leurda este ideala pentru persoanele care sufera de bronsita, de tuberculoza pulmonara dar si pentru tratarea diferitelor infectii de la nivelul cailor respiratorii superioare datorita efectului sau antiseptic si antiinflamator. Aceste actiuni benefice se datoreaza si substantelor volatile continute de leurda. Aceste substante au si un efect expectorant puternic, elimina cu succes mucusul din arborele bronsic. Tincura de leurda este ideala in tratamentul bolilor care afecteaza caile respiratorii.

Leurda curata in mod eficient rinichii si vezca urinara. Are efecte benefice si in caz de diaree acuta sau cronica, in caz de indigestie, balonare sau colici abdominale. Elimina parazitii intestinali datorita efectului depurativ si este eficienta in tratarea acneii si psoriazisului.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns