Nelu Tataru se gandeste ca regulile de baza sa ajunga la copii prin joaca

Nelu Tataru se gandeste ca regulile de baza sa ajunga la copii prin joaca

Nelu Tataru este de parere ca ce cele trei reguli de baza, si anume: dezinfectarea, masca si distanta fizica sa se respecte pentru a nu se inregistra o explozie de noi cazuri de Covid-19 odata cu inceperea scolii.  Acceseaza https://www.fullonline.ro/category/sanatate pentru a afla mai multe despre ce implica preventia de Covid-19 in randul copiilor.

    Deschiderea scolilor este importanta

Nelu Tataru a spus chiar ca dezvoltarea psihica a copiilor are loc la scoala si ca cei mici ar trebuie sa isi insuseasca regulile de baza.

„Dacă respectăm acele reguli, acele norme de aplicare, vom avea o creștere ușoară, asumabilă. În condițiile în care nu se vor respecta cererile, vom vedea constituirea de focare și transmitere accentuată în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, întrebat dacă se așteaptă odată cu venirea toamnei, reîntoarcerea din concedii, începerea școlilor, alegeri, campanie etc la o creștere a cifrelor în privința îmbolnăvirilor. „Eu sper că am înțeles ceva din aceste luni și după o vară în care poate am trăit libertatea, să revenim și la locurile de muncă și să revenim și la școală, dar să ne gândim în acest moment la copiii noștri și la cei vârstnici, fiindcă aici avem grupele masive de risc, în condițiile în care cei mici sunt transmițători, iar cei în vârstă sunt cei care fac boala și fac forme grave”, a spus ministrul sanatatii.

Daca parintii se tem ca cei mici pot lua virusul de pe manuale sau de pe suprafete, Nelu Tataru are o solutie pentru ei „Avem dezinfectantul pe care trebuie să-l folosim, o dată la intrarea în școală, pe holuri și la intrarea în clasă. Găsim acele dispensere la intrarea în școală, pe holuri și la intrarea în clasă”.

Bineinteles ca ministrul a avut un raspuns si atunci cand s-a afirmat ca va fi destul de dificil ca cei mici sa respecte aceste reguli „Știu, dar îi învățăm aceste reguli și vedem că folosește acel dezinfectant la intrarea în clasă – avem o măsură de securitate pe care am luat-o; portul măștii este a doua măsură de securitate; distanțarea fizică e greu s-o respecte copiii, dar relativă ar trebui să existe, acolo unde nu se poate sunt acele separatoare, la grădinițe am văzut că sunt și forme hazlii, în joacă. Eu gândesc că aceste reguli care trebuie să existe în acest început de școală – și să sperăm că nu pentru o perioadă lungă – să ajungă la copii printr-un fel de joacă, printr-un fel de jocuri, printr-un fel de manifestare de empatie și apropiere. Este greu să trecem prin aceste momente, dar nu avem alte metode pentru a limita o transmitere”.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *